Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Chain Mail

Information
Type: Novel
Volumes: 1
Chapters: 5
Status: Finished
Published: 2003
Genres: Mystery, Drama
Authors: Ishizaki, Hiroshi (Story)
Serialization: None

Este un manga destul de ciudat pot spune pentru ca se poate intalni si in viata normala.
Patru adolescenti din Tokyo, care nu s-au mai inatalnit niciodata sant reuniti printr-un mesaj de mail misterios.
Ca si in traditia poeziei clasice japoneze, fiecare personaj preia un rol desfasurand o aventura de suspans si neiutat in care granitele realitatii si fanteziei se estopeaza.

Povestea, din zale, incepe cu Sawako fiind un scriitor de exceptie, incepand prin a ne spune cum sa intalnit intr-o zi cu domnul Tsunoda prin apelare la o abulanta si se presupune salvarea lui. In schimb, Tsunoda se indragosteste de ea.

Sawako a fost singura care a inceput sa frecventeze liceul, e singura care nu are nici un prieten si considera ca este extrem de dificil sa te socializezi cu fetele de varsta ei. Intr-o zi, ea primeste un e-mail pe telefon (se stie ca japonezi isi verifica emailurile de pe telefon , nu ca noi..) de la cineva numit Yukari.
Mesajul suna: "Sawako, doresti sa creezi o lume fictiva?" Pe langa faptul ca mesajul era scurt, pentru a atinge scopul, mesajul trebuie sa aibe o introducere, adica incepe prin a spune ''ca stie ca isi uraste parinti si modul in care ea gaseste pe toata lumea din clasa ei plitisitoare''.

In cele din urma, Yukari invita pe Sawako in a jouca in una dintre cele patru roluri de pe situl numit ''Lantul Mesajelor'' ( un fel de ''telefonul fara fir''), in timp ce alte persoane vor juca celalate 3 personaje.
Fiecare dintre ei va scrie la punctul lor de opinii ce vor si impreuna vor crea o poveste.

Facem o paranteza pentru a spune ca asfel de diferite jocuri incepem sa intalnim in diverse manga. Ca un exemplu in manga Doubt pe care o sa fac un articol mai incolo.

Rolurile disponibile includ; eroina (STALKER) care are un obiectiv infiorator....[unde pretinde ca este indragostit dupa ce ia salvat viata...tutorele ei...detectivul ...oricum o sa intelegeti cand va apucati de citit ]
Pana in momentul ce Sawako ajunge la situl pentru a se inscrie, rolul STALKER este deja luat de catre prietena ei noua intitulata Yuki.
Celalalte doua personaje sant interpretate de Mayumi si Mai.
Mayumi este o fata umbrita de prietenul ei cel mai bun, un jucator national de badminton care frecventeaza o scoala privata si joaca rolul de detectiv.
Mai este fiica ministrului de externe, iar viata ei este limitata de maica-sa. Mai joaca rolul de tutore.

Nu te lasa pacalit de ceea ce vezi in manga pentru ca este foarte bine facut iar suspansul este destul de suficient pentru a te face sa nu dormi pana nu o citesti pe toata. Unicitatea povesti consta in scris adica stilurile diferite rezultand o piesa de literatura mozaicala.
Uitasem sa spun ca in poveste se afla si termeni psihologici facand o lucrare si mai intresanta, scotand in evidenta sentimentele.

In general categoria pe care o recomand este nula, adica o poate citi oamenii, indiferent de sex si varsta. Si daca as face o categorie as recomandao pentru tinerele adolescete care simpt ca sant prinse in capcana vieti, si o sa li se para ceva ciudat la acest manga (parca personajele ti-ar cere ajutor).

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri