Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Maid Machinegun

Information
Type: Novel
Volumes: 1
Chapters: 17
Status: Finished
Published: Not available
Genres: Comedy, Slice of Life
Authors: Aaliyah (Story), Yasuda, Suzuhito (Art)
Serialization: None

Sant dezamagit de acest roman din cauza ca pare a fi un joc de cuvinte . Adica cuvantul servitoare, ar trebui sa insemne "o persoana care sa te serveasca si sa faca curat prin gospodarie", dar in roman inseamana mult mai mult, adica in loc de maturice de sters praful, ii pui o mitraliera si devine o sevitoare care iti face curat prin dusmanii.

Maid Machinegun este un roman luminos, in adevaratul sens al cuvantului. Este un roman sau mai bine zis, o colectie de eseuri despre cum ar fi sa ai o servitoare care detine o mitraliera SAU CE.

Protagonista este Aaliyah, o servitoare in curs de dezvoltare, unde vom incepe prin a ne intreba; ce abilitati sant necesare pentru ea ? Care sant punctele sale fermecatoare ? Ce se intampla in timpul unei conversati, atunci cand serveste cafeua si asa mai departe. Toate aceste lucruri care vor fi date la un momendat in poveste, le vom incerca sa le descifram si sa le comentam (cred). Tot in poveste se vor intampla lucruri ciudate(wtf ?).

Povestea incepe prin Tokyo, cu localul Maid Cafe, unde personajul principal Aaliyah si topaie din colo in colo, pentru otaci (baieti dedicati genului manga). Ea ii serveste cu o cafea, ceai sau discuta cu ei despre tot felul de 'plici', iar aceste aventuri sant postate in acest roman.

Maid Machinegun este probabil cel mai strans roman, pentru cei care sant intresati de subculturile serviri cafelei, adica un fel de 'neoservitore'.
Spun acest lucru pentru ca nu sant interesat de aceasta cultura. iar romanul este scris din punctul de vedere a unei servitoare de 18 ani (WOAW !), apoi tradus in engleza. Exista sumedenii de explicatii referitor la cultura din acest roman si pot spune ca sant adevarate. Aceste explicati le veti gasii si pe spatele acestei carti. Aceste referinte, fac dificile intrarile cititorului in aceea zona, daca nu stie despre ce se papa cultura Akihabara. Dar daca esti familiarizat, ai fi cautat, si ai fi citit cartea in japoneza (am gasito pe net (scrib).
Pe langa faptul ca aceasta costumatie este ceva cu totul nou pentru un local, fiecare chelnerita are unul sau mai multe servicii proprii pe care le ofera clientilor la cererea acestora (de la deserturi personalizate pana la fotografierea impreuna cu chelnerita preferata si primirea unei dedicatii din partea acesteia).

O alta critica pe care o aduc acestui roman este titlul si din cate imi amintesc am spus mai sus ca numele "Maid Machinegun" - " Servitoarea cu Uzzy" suna cam ciudat, imi da impresia ca este o mafiota, idiferent ca "Maid Machinegun" suna cool.

Per ansamblu, "Curatenia cu mitraliera" a fost un fel de durere de cap, cand am citit, adica nenica cu engleza mea si cu traducerea mea de nota 5, sa transformat in romglesh. I mean, exista aproximativ trei fotografii in acest roman intreg, care nici macar nu l-am terminat de citit, pentru ca nu l am gasit pe tot.
Asa ca, daca santeti interesati de acest roman si doriti sa deveniti o servitoare, va sugerez sa dati cu ochiul prin manga "He is My Master".

Privite doar ca o bucata de fictiune, romanul este mai degraba mediocru; exista substanta dar nu este suficienta de generala si ceea ce nu exista nu are impuls narativ necesar pentru a obliga cititorul sa-si puna intrebari.

Asa ca miau miau ...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri