Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Shigofumi

Information
Type: Novel
Volumes: 4
Chapters: Unknown
Status: Finished
Published: Oct 10, 2006 to Mar 10, 2008
Genres: Supernatural
Authors: None
Serialization: None

Miautilor vreau sa va spun ca stiti despre acest roman din seria de animatie cu acelasi nume. Asa ca lasand vorbaria lunga despre fetite cu rochite si bastoane magice. Ca si in anime, romanul Shigofumi, ne descrie o fata imbracata constiincios si cu o "basca" - gen dl Goe, pe nume Mikawa Fumika. Eroina noastra Fumika si bastonul vorbitor coboara din numitul Rai si impart scrisorile decedatiilor, rudelor, rpietenilor si miautilor (pisicilor). Deci pe scurt Fumika functioneaza ca o posta mobila.
Scrisrorile contin lucruri pe care un decedat nu a putut spune in timp ce sentimente are fata de o persona iubita sau cum a fost ucis in cazul unei crime.

'Miaul' enervant este ca, desi este o pustoaica shinigami poate fi observata de toata lumea si acepta ca fiind un postas al mortii. Iar comparatia dintre lumea reala si lumea romanului pot spune ca este asemanator, adica lumea nepasatoare.
Si din cate stiu eu acest mesager al morti se gaseste in legendele a unor civilizatii. Mai ales in legenda irlandeza, Banshees este o femeie care apare si avertizeaza membri familiei ca unul dintre ei va muri.

Sa revenim la romanul nostru, unde toate personajele care "dau coltu' " , au legatura cu Fumika (straniul legatura dintre roman si legenda). In Shigofumi personajele au niste relatii cam robotice, adica mor pe capete (emo), fetite fara sani trag cu pistoale, arunca cu bancute si trimit apoi telegrame de pe taramul celalat (doar e free). Apoi totul e calm, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Chestia pe care vreau sa va atrag atentia, este ca povestea din romanul asta difera oarecum de cea din anime, deci sa nu credeti ca tot ce este in anime este si in manga.

Recomandarea o fac celor care iubesc supranaturalul.
Asa ca miau miau...

0 comentarii:

Miauti's Manga List

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri