Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Manga pe Kindle

Information:
Display: E Ink Pearl, 6 inch, 16 nivele tonuri de gri
Rezolutie: 800 x 600
Formate suportate: HTML, MP3, BMP - conversie, TXT, JPEG, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), PNG, Kindle (AZW), DOC, MOBI, PDF
Tip memorie: Interna 4 GB (3 GB disponibili)
Capacitate memorie interna: 3500 carti
Durata de viata a bateriei: Wireless off: 1 luna sau Wireless on: 10 zile
Conectori: Jack 3.5 mm, USB 2.0
Dimensiuni: 190 x 123 x 8.5 mm
Caracteristici speciale: PDF Reader, Text-to-Speech - redare audio a textului, Wi-Fi Integrat, Whispersync, 3G Wireless
Altele: Tastatura QWERTY

Pentru inceput vreau sa va spun ca articolul acesta va va fi cunoscut, deoarece e o fuziune intre un articol de pe net si articolul meu.

Sigur, utilizatorii de tablete se pot mandri cu numeroasele lor manga citite in aer liber si cu ecranele de culori vii.

Dar utilizatorii Kindle poate citi benzi desenate oare?
DA ! si mai ales au un avantaj foarte mare, dar nu multi stiu ca poti citi manga pe ereaderul lor. Dar din moment ce majoritatea cartilor manga sant alb/negru si au o marime apropiata de 800×600 pixeli, era normal sa se gaseasca o solutie pentru a le putea citi cu usurinta pe Kindle. Mai departe poti afla cum sa citesti manga pe Kindle sau Kindle DX folosind un programel intitulat Mangle.

Dar DreamsKeeper de ce Kindle si nu iPad sau alta tableta color?
Pai am spus mai sus poti folosi orice tableta ca sa citesti un manga. Dar eu am ales un e-reader - Kindle Wi-Fi + 3G - deoarece durata de viata a bateriei este de 3 luni (fara Wi-Fi + 3G) fata de o tableta color care este de 8 ore max.

Desigur exista si e-reader romanesc care este mai ieftin dar nu are wifi (daca doresti sa citesti online). O alta tableta interesata este CREATIVE ZiiO 7 care e color si ieftina si destul de buna la calitate.


Cum se instaleaza:

Totul porneste de la faptul ca pe Kindle poti vizualiza poze alb/negru. Daca poti face ca acesta sa si tina minte si la ce pagina (poza) ai ramas, e perfect. Acest lucru se poate cu un mic programel numit Mangle. Iata care sant pasii ce trebuie urmati pentru a incepe sa citesti manga pe Kindle.


1. Gaseste seria manga pe care vrei sa o citesti. Acestea trebuie sa fie in format .jpg/.gif/.png, nu .cbr, iar pozele trebuie sa fie numerotate in ordinea citirii. Autorul a ales seria Bleach si a facut un folder cu toate pozele necesare in el. Iata cum arata .

2.Instaleaza Mangle pe calculator. Poti gasi versiune pentru Mac/Windows/Linux.


3. In program, click pe iconita "Add directory" si selecteaza folderul care contine pozele.


4. Asigura-te ca ordinea din lista este cea corespunzatoare. Poti sa ordonezi paginile mutandu-le mai sus sau mai in jos.

5. Dupa ce totul e in regula, exporta cartea dand click pe "Export book" . O sa apara un dialog in care trebuie sa treci numele cartii, sa selectezi modelul de Kindle pe care il folosesti (selectează Kindle 2 chiar daca ai ultima versiune), sa bifezi daca este o carte cu pagini duble (in aceste cazuri nu se poate citi cate o pagina pe rand, ci cate doua) sau daca vrei sa suprascrie o carte existenta. Apoi dai click pe "OK" si selectezi folderul unde vrei sa salvezi cartea.
6. Mangle va crea un folder, cu numele cartii, ce contine pozele alb-negru, la marimi corespunzatoare pentru Kindle, si 2 scripturi care asigura afisarea pozelor in ordinea setata si retinerea ultimei pagini citite.

7. Conecteaza dispozitivul tau Kindle la calculator. Daca nu ai deja un folder numit “pictures” pe langa cele existente (“documents”, “audio”, “music”, etc) creeaza-l acum. In acest folder adaugi folderul care contine cartea ta manga. Este foarte important sa nu pui pozele direct in folderul “pictures”.

8. Deconecteaza dispozitivul, mergi la ecranul principal (Home) si apasa "ALT+Z" pentru a incarca folderul. Acum ar trebui sa fie vizibil printre celelalte carti. Selecteaza-l pentru a incepe sa citesti.

9. Scurtaturile pentru poze ar trebui sa fie de folos la citire.
Este posibil sa intampinati probleme de afisare daca dati zoom in/out, intoarceti pagina sau alte lucruri de genul asta. Totul merge perfect in schimb daca tot ce faceti este sa navigati de la o pagina la alta.


Linkuri utile:
Kindle Wi-Fi + 3G
Cum sa citesti manga pe Kindle


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri