Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Banzai ! Bonsai

Information
Type: Bonsai
Genres: Design, Art, Bonsai

Unele forme de sculptura le trebuie mai multa rabdare decat altele. Modelarea plantelor si taierea bonsaiului sant doua exemple de arta vie, care dureaza ani de zile.

Bonsai (gradina in tava) este arta si stiinaa de a creste plante si arbori miniaturali, prin cresterea acestora fortata in spatii mult mai restranse decat sant necesare in modul lor natural, prin conducerea si taierea adecvata a ramurilor si prin hranire minimala cu apa si ingrasaminte.

Primele gradini le aminteau japonezilor cultivati celebrele peisaje din China: stanci roase de apa, copaci nodurosi pe culmi, acolo unde le placea literantilor sa-si petreaca timpul. Treptat, gradinile palatelor si cele din preajma manastirilor au inceput sa fie concepute conform unor simboluri foarte precise, reunite in tratate si riguros aplicate, pentru a castiga bunavointa zeilor (kami), pentru a favoriza contemplatia poetica sau pentru a sluji meditatiei.
Unul din cele mai vechi tratate - redactat in secolul al XII - lea - este Sakuteiki, cunoscut si sub numele de Zensai hisho (Rezumat - secretul despre constituirea gradinilor). El se adreseaza creatorilor de gradini, in special celor care inaltau pietrele, amintindu-le principiile directoare ale artei.Istoria bonsailor incepe cu oamenii care cultivau plante in vase si ghivece de mii de ani, de obicei pentru proprietatile lor culinare si medicinale, insa rareori pentru frumusetea lor. Cand erau plantate pentru aspectul decorativ, se alegeau in functie de flori, de frunze, de culoarea scoartei sau de gingasia fructelor lor.
De-a lungul timpului, in China au fost adusi mici copacei in boluri din Egipt. Intr-o zi, s-a ivit un nou concept. Oamenii au renuntat la crestere plantele doar pentru proprietatile lor, ci au decis sa creeze peisaje miniaturale a mediului inconjurator. Astazi, la mai mult de 2000 de ani, aceste pen-jing-uri constituie o parte majora din cultura bonsailor in China si Orientul Indepartat.Deasemenea, au fost mostenite o multime de legende. Una dintre ele spune ca un imparat obez considera ca vizitatul teritoriilor sale era prea obositor.Asadar, a ordonat slujitorilor sa-I faca in curtea interioara a palatului o gradina ce sa imite toate domeniile sale.Astfel, el putea sa supravegheze totul, doar privind pe fereastra. Nimeni nu stie daca aceasta legenda este adevarata sau nu, insa pe vremea aceea, sa ai un peisaj in miniatura era un semn de statut elevat.

Oricum arta bonsai va evolua, aducand noi elemente, dar si mai usor de intretinut.

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri