Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

The Book of the Hakutaku: a Bestiary of Japanese MonstersSalutare miautilor! Azi vreau sa impartasesc cu voi un site unde veti gasi o colecție tot mai mare de legende cu yokai si yokai din toate partile Japoniei si din toate perioadele istoriei japoneze. Unele dintre ele nu au aparut niciodata in limba engleza, in timp ce altele vor fi familiarizate cu fanii folclorului japonez. Acestea au fost colectate din carti, de pe internet si din vorba in vorba al iubitorilor de yokai care isi amintesc povestile din copilaria lor. Ilustratiile care insotesc fiecare yokai se bazeaza pe descrieri scrise sau pe ilustrayii Edo-periodice pictate pe suluri de hartie.
La sfarsitul acestei recenzii am sa dau si link-ul site-ului. Am sa descriu si cartea sau cartile ca sa nu facem o confunzie, pentru ca autorul s-a chinuit sa adune astfel de informatii.

Information
Type: Dicitionary
Volumes: 3
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: 2013 to ?
Genres: Mystery, Horror, Psychological, Yokai
Authors: Matthew Meyer (Story), Matthew Meyer (Art)
Serialization: -In Japonia, se spune ca exista 8 milioane de kami. Aceste spirite cuprind orice fel de creatura supranaturala; de la monstri, demonic la divin, si totul intre ele. Multi dintre ei par ciudati si infricosatori - chiar rai - dintr-o perspectiva umana. Ele sant cunoscute prin nenumarate nume: bakemono, chimimoryo, mamono, mononoke, obake, oni si yokai. Yokai traiesc intr-o lume paralela cu cea proprie. Viata lor seamana cu a noastra in multe feluri. Ei au societati si rivalitati. Manca, canta, danseaza, joaca, lupta, concureaza si chiar duc razboaie. In mod normal, ne pastram in lumea noastra si ei raman la a lor. Cu toate acestea, exista momente si locuri in care limitele dintre lumile este subtire iar traversarea este posibila. Ora de amurg - granita dintre lumina zilei si intuneric - granița dintre lumi este subtire. Amurgul este cel mai usor moment pentru ca un yokai sa treaca in lumea noastra, sau pentru ca oamenii sa treaca accidental in a lor. Lumea noastra este inca treaza si activa, dar lumea supranaturala incepe sa se amestece. Superstitia le spune oamenilor sa se intoarca in satele lor si sa ramana acolo pana cand soarele se stabileste. Acesta este motivul pentru care in japoneza ora de amurg este numita omagatoki: "ora de intalnire a duhurilor rele". Aceasta enciclopedie contine peste 125 de intrari ilustrate care detaliaza monstrii folclorului japonez si miturile si magia care le inconjoara.


Primul si al doilea volum, "The Night Parade of One Hundred Demons" si "The Hour of Meeting Evil Spirits" (Parada de noapte a o suta de demoni) (Ora de intalnire a duhurilor rele), au fost finantate prin Kickstarter. Desi acest lucru este din punct de vedere tehnic un al treilea volum, nu este necesar sa cititi sau sa detineti celelalte carti pentru a va bucura de acest lucru. Functioneaza la fel de bine ca un dictionar yokai autonom, sau ca o completare la biblioteca yokai care se extinde.

The Book of the Hakutaku este un bestiar ilustrativ despre yokai - spiritele, monstrii si fantomele din folclorul traditional japonez. Este al treilea volum al enciclopediei. Are peste 100 de yokai, fiecare tradus din folclorul japonez și ilustrat de autor.
Cartea va introduce cititorii la o mare varietate de tipuri diferite de yokai, inclusiv yokai cross-cultural. De-a lungul secolelor, nenumarati zei, mituri si spirite straine au fost absorbite, reinterpretate si transformate intr-o parte inseparabila a folclorului japonez. Numar mare de yokai prezentate in aceasta carte au origini din China, India si chiar mai departe spre vest.Din ceata preistorica pana in prezent, Japonia a avut mereu povestiri despre monstri. Exista femei cu extra guri in spatele capului lor, goblini de apa ale caror alimente preferate se afla in interiorul anusului uman, dragoni elefanti care se hranesc numai cu vise rele, copii zombie, vulpi care vorbesc, gaini de foc, bloburi animate de carne putreda care zboara pe strazi noaptea si uriașul hyakki yagyo: "the night parade of one hundred demons" - cand yokaii isi parasesc casele si incep o "parada" pe strazile Japoniei intr-un spectacol masiv de pandemoniu total.

Ce sant yokai? Pur si simplu, sant creaturi supranaturale de folclor japonez. Cuvantul in japoneza este o combinatie de YO, adica "fascinant", si KAI, adică "ciudat". Termenul cuprinde monstri, demoni, zei (kami), fantome (bakemono), animale magice, oameni transformati, legende urbane si alte fenomene ciudate. Este un termen larg si vag. Nimic nu exista in limba engleza/romana care sa capteaza esenta yokai. 

Acest ghid de domeniu contine peste 100 de intrari ilustrate care acopera o mare varietate de yokai japonezi. Fiecare yokai este descris in detaliu - inclusiv habitat, dietă, origine și legende - bazate pe traduceri din texte japoneze vechi.


Asa va miau miau... vizitati site-ul DICTIONAR YOKAI0 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri