Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Yaoi - Clasificarea pentru [seme] si [uke]

Salutare miautilor ! 
Dupa cum stiti am terminat Dictionarul Hentai acum cateva zile. Pot spune ca a durat destul de mult. Asa ca azi doresc sa scriu un articol despre clasificarea genului yaoi/yoai.

Daca se intampla sa fii fan BL [Boys ’Love], ai sti ce inseamna 攻 め [seme] si 受 け [uke]. Desigur exista si  腐 女子 [fujoshi „BL fangirl”], si odata ce traduceam, adaugam si ma documentam pentru dictionarul respectiv, am aflat ca exista o clasificare pentru 攻 め si 受 け. Exista prea multe de memorat! In orice caz, va prezint o clsificare.

Inainte de a incepe cu asta, voi explica pe scurt semnificatia lui [seme] 攻 め si [uke] 受 け in cazul in care nu santeti sigur de el. In orice povesti BL, doi barbati se iubesc intamplator... intr-o astfel de pereche sau relatie barbat-barbat, fiecare trebuie sa functioneze atunci cand fac dragoste. Unul functioneaza ca barbat (seme) 攻 め, iar cealalta functioneaza ca "femeie" (uke) 受 け, desi cei doi sant baieti.

攻め[Seme]

1. へ た れ 攻 め [Hetare-Zeme] - "Hetare" (へ た れ) inseamna o persoana atat de reticenta sau lipsita de speranta. Sau, inseamna pur si simplu "a suge". In mod normal, hetare-zeme ar trebui sa fie mai puternic decat uke (受 け), cu toate acestea, daca baiatul seme (攻 め) este mai putin agresiv sau pozitiv decat "uke" (受 け), el ar fi hetare-zeme (へ た れ 攻 め). Chiar daca functionează ca seme (攻 め), el pare sa fie sub controlul lui  uke (受 け) ... ar avea si dreptul sa fie hetare-zeme (へ た れ 攻 め). In cea mai mare parte, daca este un astfel de hetare-zeme, celalalt ar fi sasoi-uke (誘 い 受 け), fie osoi-uke (襲 い 受 け). Ma pot gandi la Shinji [Evangelion] ar putea fi hetare-zeme daca el ia locul lui seme, desi cineva ca el ar fi cu siguranta uke.

2. 鬼畜 攻 め [Kichiku-Zeme] - 鬼畜 "Kichiku" inseamna 'barbar' / salbatic sau o persoana cu sange rece. Daca este extrem de salbatic si face lucruri brutale cu "uke", el ar fi "kichiku-zeme", sau pur si simplu "kichiku". Cred ca protagonistul din anime-ul BL, "No money!".

3. ワ ン コ 攻 め [Wanko-Zeme] - Suna dragut... Ei bine, "wanko" (ワ ン コ) inseamna caine aici (dar nu este corect) deriva din faptul ca urla [wan wan / bow wow / hama ham] ワ ン ワ ン. In orice caz, cainii sant atat de ascultatori de stapanii lor, dar, de asemenea, se uita la ei. Oricat de rece ar fi uke, de cate ori uke refuza sa-l accepte, el nu renunta niciodata si, in cele din urma, se intampla. Suna ca o relatie intre "sempai-uke" (先輩 受 け si (kouhai-zeme) 後輩 攻 め. Sempai (先輩) inseamna un senior la o companie sau scoala si "kouhai" (後輩) inseamna junior. Sempai este mai mare decat Kouhai. Intr-o astfel de relatie, kouhai devine seme... pozitia este schimbata.

4. 総 攻 め [Sou-Zeme] - Acest termen este folosit mai ales in cercurile doujin. Intr-o anumita manga, anime sau orice altceva, oricine se intalneste, ajunge sa fie "seme". Un astfel de baiat ar trebui sa fie "sou-zeme. "Sou" (総) inseamna global, general. De exemplu, cred ca Tedsuka in "Prince of Tennis" trebuie sa fie sou-zeme. si, desigur, exista si alt mod, "sou-uke" (総 受 け). Cred ca Kira Yamato in "Gundam Seed".

5. 下 剋 上攻 め [Gekokujou-Zeme] - Gekokujou (下 剋 上) inseamna ca o persoana a carei pozitie este mai mica decat cealalta, o depaseste pe cealalta. Deci, la inceput, el este un uke atat de zgarcit si ar putea sa-l depaseasca pe seme. In cele din urma, el poate prelua locul lui seme 攻 め.

6. や ん ち ゃ 攻 め [Yancha-Zeme] - Yancha (や ん ち ゃ) inseamna vesel, dar uneori inseamna si obraznic sau rautacios. Ei bine, cred ca daca este un baiat atat de vesel si extrem de copilaresc, ar fi yancha-zeme (や ん ち ゃ 攻 め). 

受け[Uke]

1. 誘 い 受 け [Sasoi-uke] - In mod normal, "seme" ar trebui sa aiba initiativa, dar in acest caz, "uke" o are. Sasoi (誘 い) inseamna ispita. Vezi la ce ma refer? In acest caz, el trebuie sa fie mai puternic decat "seme", astfel incat sa-l poata controla pe celalalt. De aceea, aceasta pereche ar putea fi sasoi-uke si hetare-zeme.

2. 襲 い 受 け [Osoi-uke] - Daca "uke" este mult mai puternic decat "seme" si chiar l-ar putea viola, asta inseamna "osoi-uke". Osoi (襲 い) care inseamna viol, iar forma verbala este osou (襲 う). Dar el trebuie sa functioneze ca uke atunci cand "o fac' pentru ca el este uke.

3. オ レ 様 受 け [Ore-sama-uke] - Ore (オ レ) este un fel de prima persoana. Si este cel mai casual. Sama este cel mai politicos onorific decat orice altceva. Deci "ore-sama" (オ レ 様) suna destul de arogant si narcisist pentru ca se adreseaza lui "-sama". Deci, daca un astfel de narcisist este uke, el ar trebui sa fie "ore-sama-uke". Apropo de "ore-sama", ma pot gandi la Keigo Atobe in "Prince of Tennis".

4. イ ロ モ ノ [Iromono] - Acest lucru este foarte rar. Inseamna un lucru in BL la o pereche de personaje minore. Daca nu sant folosite personaje foarte populare intr-o astfel de manga facuta de fani, aceasta ar trebui clasificata ca "iromono". Iromono (イ ロ モ ノ) inseamna un fan care are un gust minor departe de majoritate.

5. 兄弟 も の [Kyoudai-mono] - Kyoudai inseamna frati, deci in acest gen, o pereche ar trebui sa fie doi frati. Da, cu alte cuvinte, japonezii spune kinshinsoukan care inseamna incest( 近親 相 姦 ). In cea mai mare parte, o poveste are loc intre doi frati vitregi (uneori frati adevarati!), Iar unul mai mic ar putea fi uke un astfel de lori shota...


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri