Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Claymore

Information
Type: Manga
Volumes: 21
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: May 2001 to ?
Genres: Action, Adventure, Fantasy, Horror, Shounen
Authors: Yagi, Norihiro (Story & Art)
Serialization: Shounen Jump (Monthly)

Toti isi amintesc de animeul Claymore, aparut in 2007, dar putini cunosc adevarata poveste a acestui manga. Adica vreau sa spun ca povestea din anime se termina rapid, fata de manga care are un sfarsit mai implinit.

Povestea incepe cu o lume bantuita de niste pradatori demonici cunoscuti sub numele de Youma, care se hranesc cu oameni si mai mult, se deghizeaza in persoanele pe care le-au mancat, special pentru a nu fi descoperiti si a putea vana in continuare.
In timp ce unii oameni statea cu frica, altii au creat o organizatie speciala si misterioasa , avand ca scop vanarea si distrugerea demonilor. Aceeasta organizatie a creat luptatori jumate demoni si jumate oameni avand astfel viteza, forta, abilitatea de a simti aurele demonice, ce le ajuta sa omoare demonii obisnuiti care terorizeaza satele (un fel de amazoane).
Fiecare razboinica are misiunea de a pazii cate o zona in tinutul Rabona, un tinut medieval.

Personajul principal se numeste Clare fiind numarul 47, dar cu un trecut interesant, motivul pentru care a devenit o luptatoare. In curand, ea si prietenii pe care si-i face vor avea de infruntat o forta mult mai puternica decat credeau ca exista in lumea lor.

Am uitat sa specific ca manga are o poveste dramatica, pentru ca degaja o energie trista.

Deci, personaje sant despul de multe avand fiecare cate o poveste, dar nu le voi descrie, pentru ca as putea sa stric placerea descoperirii. Asa ca la fiecare capitol veti gasi cate un personaj nou.

Un aspect interesant in manga, este ca Teresa si Clare sant numite zeitati ale iubiri, pe cand in realitate, Maica Tereza este "zeita compasiunii" daca se poate spune ca e zeita, iar Clare este Sfanta Clare de Assisi, care printre altele e si patronul sfant TELEVIZIUNI (?!).

In serie o sa vedeti o multime de lupte cunoscute, adica daca luam povestea din Bleach, unde fiecare shinigami are o tehnica zanpaktou, acelasi lucru este valabil si in Claymore. In ambele povesti gasim lupta impotriva unor creaturi rele.
Personajele principale (Ichigo (Bleach) si Clare (Claymore)) sant similare, ambi doresc sa devina mai puternici pentru as proteja prietenii, dar Clare mai doreste sa se si razbune.

Manga Claymore il pot citi fetele pe cand Bleach le apartine baietilor.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri