Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Othello

Information
Type: Manga
Volumes: 7
Chapters: 28
Status: Finished
Published: Aug 8, 2001 to Sep 13, 2004
Genres: Comedy, Romance, Shoujo, Psychological
Authors: Ikezawa, Satomi (Story & Art)
Serialization: Bessatsu Friend

Othello (オセロ?) este o manga shojo creata de Satomi Ikezawa. Initial a fost publicata in Bessatsu Friend, iar apoi colectata in 7 volume. Mai tarziu, a fost distribuita si in America de Nord de editura Del Rey Manga. Seria urmareste povestea unei adolescente timide si naive din Japonia, cu o dubla personalitate.
Titlul nu este inspirat din piesa lui Shakespeare, Othello, ci de jocul numit Othello. Acest joc implica mutarea inainte si inapoi a unor piese albe si negre, care le reprezinta pe Nana si Yaya.

Yaya este o adolescenta timida si tacuta cu o pasiune pentru cantat, J-rock, a se costuma in lolita gotica si muzica in general. Dar are un secret: cand se uita in oglinda sau se loveste la cap, cea de-a doua personalitate a lui Yaya, numita Nana, preia contrul asupra corpului si o apara pe Yaya de persoanele care i-ar putea face rau, spunand apoi ”S-a facut dreptate!” sau ”Pedeapsa celesta!”.
Seria graviteaza in jurul aventurilor lui Yaya si Nana impotriva tiranilor, perversilor si in general, impotriva persoanelor rele. De asemenea, manga are legatura cu muzica, multe dintre personaje avand conexiuni cu industria muzicala sau cantand intr-o trupa.

Personajele sant destul de bine conturate.
Yaya este o adolescenta inocenta si timida care,din cauza personalitatii ei, este atacata si ridiculizata constant de persoane care se considera prietenii ei. Ei ii place sa se costumeze in lolita gotica duminica si ii plac formatiile de rock japonez, insa nimeni nu stie asta, ea considerand asta ”adevarata ei natura”. Yaya este interesata de o formatie de J-rock numită Juliet si il admira pe vocalist, chiar daca aceasta trupa s-a destramat cu mult timp in urma. Ca rezultat al felului cum se purta lumea cu ea, Yaya dezvolta o a doua personalitate numita Nana. Yaya traieste cu frica de a innebuni, neputand sa-si aminteasca ce a facut in anumite momente si nestiind de prezenta lui Nana. Nana de obicei apare cand Yaya se uita in oglinda, se loveste la cap sau doarme, cateodata chiar si atunci cand Yaya are mare nevoie de ea. Cand afla despre cea de-a doua personalitate, Yaya se inchide in ea, lasand-o pe Nana sa preia controlul. Mai tarziu, cele doua fete ajung la intelegerea sa imparta corpul, dar intr-un final, cand Yaya devine mai puternica, interventiile lui Nana devin inutile, iar aceasta dispare. Totusi,se mentioneaza faptul ca o parte din personalitatea lui Nana a ramas cu Yaya.Nana, spre deosebire de Yaya, este dura, sireata, sarcastica si curajoasa. Aceasta intervine de fiecare data cand Yaya are nevoie de ajutor fiindca nu se poate apara singura. Replica ei, de fiecare data cand isi realizeaza scopul propus este ”S-a facut dreptate!”. Nana ajunge sa cante cu ”Black Dog”, iar intr-un final, cu Yaya. Ea preia controlul pentru o perioada lunga atunci cand Yaya se inchide in sine. La final, Nana dispare pentru ca Yaya nu mai avea nevoie de ea.

Moriyama este colegul de clasa al lui Yaya si un chitarist talentat, acesta ajunge sa se indragosteasca de Yaya. La inceputul seriei, Yaya il considera rauvoitor, dar pe parcurs ii descopera latura buna. El este unul din putinii oameni care sant draguti cu Yaya si o ajuta cand prezenta lui Nana devine coplesitoare. Acesta este vocalistul unei formatii rock, Black Dog, si o lasa pe Yaya sa devina managerul trupei. Atunci el isi da seama ca o iubea pe Yaya la fel de mult cum ea il iubea pe el.

Desigur exista si personaje secundare cum ar fi :
Seri si Moe fiind doua colege de clasa ale lui Yaya si asa numite prietene ale ei, care au o placere in a o tortura. Ele o poreclesc si o trateaza ca pe o servitoare si sant primele care descopera ca lui Yaya ii place sa se costumeze in lolita gotica dar esueaza in a arata tuturor acest lucru, fiind oprite de Nana.

Shōhei, un prieten de-al lui Moriyama care este interesat de vocea lui Nana. Yaya il idolatrizeaza fiindca era fostul vocalist al trupei ”Juliet”, o trupa rock creata de industria muzicala. Shōhei sustine ca nu mai are nici o legatura cu trupa ”Juliet”.
Megumi Hano (Hano-chan) studenta transferata, desteapta si optimista care se dovedeste a fi sadica, geloasa, egoista, manipulatoare si o mare fana a lui Moriyama. Aceasta se fixeaza asupra lui Yaya cand descopera cat de apropiat este ea de Moriyama. Hano o preseaza pe Yaya sa semneze un contract care ar introduce-o in industria muzicala si astfel l-ar cunoaste pe Shōhei. Dar, defapt, Hano aproape o forteaza sa se prostitueze pentru a-i aduce profit. Nana o invinge.

Shūko, fosta iubita a lui Moriyama, care apare deodata cu scopul de a-l lua pe Moriyama inapoi, exact cand se apropiase de Yaya. Shūko ii spune lui Yaya despre cea de-a doua personalitate. Cand Shūko descopera ca Moriyama o iubea pe Yaya, aceasta se retrage.

Asa ca sursa: ro.wikipedia

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri