Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

What a Wonderful World

Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 19
Status: Finished
Published: 2003 to 2004
Genres: Drama, Slice of Life, Seinen
Authors: Asano, Inio (Story & Art)
Serialization: Sunday Gene-X (Monthly)

Doua lucruri mi-au venit in minte cand am vazut prima poza de la primul volum al lui Inio Asano "What a Wonderful World" . Primul a fost ca imaginea din partea de sus a capacului in mod clar a fost conceput pentru a evoca Ghost World. Al doilea ma intrebam ce versiune de "What A Wonderful World", am fost menit sa aud in capul meu cand stiu in ce lume traiesc. Louis Armstrong sau Joey Ramone ? As paria din urma.

"Lumea nu ar putea fi perfecta, dar este inca minunata."

Maestrul mangaka Asano este necunoscut in timpul nostru. El tese un set de idealurile si ia asupra vietii sale in manga, apoi ne inspira in timp.
In aceasta compilatie de povesti scurte, Inio incearca sa ne invete un singur lucru, spunand ca in mod direct pe prima si ultima pagina din volumul al doilea: "Aceasta lume in care traim este blandete trista, trista dar distractiva, puternica si inca efemera. Dar atat timp cat esti in viata, este obligatoriu ca ceva bun se va intampla. Sant sigur de asta."
Inio Asano nu este strain in a povesti despre viata si modul in care fiecare personaj se percepe in a fi unic. Viata poate fi absurda, nedrepta, aparenta lipsita de bucurie, dar ea poate fi, de asemenea, destul de minunata atunci cand oamenii isi dau seama ca este prea importanta pentru a renunta.

In volumul 1, vedem viata prin ochii a diferitelor caractere, ca interesul lor in viata.

"What a Wonderful World" Spune mai multe povesti conectate sau, cum le numeste un fan, "piese care nu devin o poveste mare, ci mai degraba aceste povestiri se intrepatrund suficient de mult pentru a face parte din acelasi univers" sau pe scurt "2 in 1". Apoi, din nou, unele povesti sant legate intr-un mod mult mai mare, cum ar fi povestea unei rockerite care se simte ca ea este mama tuturor baietiilor din trupa ei in loc de a se crede o parte din grup.

Intr-o alta poveste din acesta manga este o tanara fata care se gaseste dincolo de piesa, unde o cioara incepe sa vorbeasca cu ea, spunandu-i ca singura optiune ar putea fi moartea (desigur acea pasare este un zeu al mortii). Ea va opta pentru o alta optiune, care ii va schimba viata. Dar cum soarta este aceasi, ea este luata prizoniera de catre un om inarmat intr-un costum ursulet de plus (pedobear).
Cea mai funny chestie legata de aceasta poveste este atunci cand pedobear-ul nostru ii va gasi un vibrator spunand "Nu inteleg fetele..."

Desigur restul de povesti le veti gasi in manga, si toate au o lectie de viata, iar recursul principal al acestei manga dulce-amaruie in care Inio a pus in ea - Cronicile din luptele, visele si ambitiile oameniilor obisnuiti.

Stilul vizual Asano este la fel de captivant ca expresiile si cuvintele lui, spun mult mai mult decat un dialog, ea este top-notch. Personajele sant uimitore de profunde, si fiecare panou are un singur scop.
Am uitat sa spun ca personajele se aseamana intre ele si cel mai ciudat se aseamana cu autorul - adica toate intamplarile prezentate din manga sant visurile autorului.

Desi nu este la fel de stralucitoare ca alta munca a lui Asano, acest roman grafic este inca o opera de arta care nu trebuie ratata in a citi.
In ultimul capitol, tragedia loveste. Tragedie finala - ceva aproape mai rau decat moartea. Dar in mijlocul acestei, Inio raspandeste numai doua pagini pentru a arata ca exista speranta. Chiar daca viata dupa aceasta tragedie este ca naiba, ceva bun se va intampla, intr-o zi.

Intr-adevar "Ce lume minunata".

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri