Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Cum se citeste Manga


Information:
Type: information
Category: Others ones

Acest articol trebuia sa fie postat la inceput, dar azi m-am gandit ca ar trebui sa se posteze. Asa ca va fi o mica informatie legat de citit, deoarece poate fi foarte neclar pentru cineva care citeste pentru prima oara o manga.

Manga se citeste de la dreapta la stanga. In cazul in care gresiti, fiecare manga va avea un scurt info atat la inceput cat si la sfarsit.

Bulele cu cuvinte, efectele de sunet si notele autorului se citesc si ele de la dreapta la stanga.
In schema de mai sus (dreapta) cat si cea de jos (centru) se observa care este ordinea in care trebuiesc citite panelele / panourile dintr-o pagina:

Daca o ilustratie se intinde pe doua pagini atunci trebuie urmarita de la marginea din dreapta pana la marginea din stanga a celei de-a doua pagini.In cazul in care manga este citita online, nu trebuie sa ne facem griji pentru modul in care deschidem cartea, dar unele fanscan (cei care traduc manga) le modifica astfel incat se citesc de la stanga la drepata. Cei care citesc online ii pot ajuta cu acest articol folositor .

Cand avem o manga originala in mana atunci trebuie sa o deschidem de la spate!

Asa ca daca nu te descurci cu cititul, sepeakuieste un mesaj pe aici si vom vedea cum te putem ajuta!

Asa ca miau miau...

2 comentarii:

 1. Offtopic, dar sper sa merite

  http://www.comicbooks.ro/forumdisplay.php?fid=10
  Este un forum facut de niste oameni care sunt fani comics, din intamplare am ajuns si eu bagata in povestea asta. Au o sectiune de manga pe care as dori sa o populez cu review-uri de manga.

  Dupa cum se stie comics si manga sunt ca apa cu uleiul adica they do not mix cand vine vorba de fani. De ceva vreme incerc sa le dovedesc contrariul, adica ca vorbim de BD si ca manga este si ea acolo si ca la fel cum exista crap si lucrari foarte bune in BD asa e si in manga.

  Drept care, am o rugaminte, as dori sa repostez unele din review-urile scrise de tine pe acel forum. Cu acordul tau, bineinteles, dand link si toate creditele necesare. Daca crezi ca nu e o idee buna sau pur si simplu nu vrei aceasta afiliere, let me know.

  Numai bine si spor la ceea ce faci cel mai bine,
  raluca

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu am nimic impotriva, odata ce pui sursa (am spus in sectiunea FAQ). Dar am presimtirea ca o sa ramana forumul inactiv, nu prea vad activitate.

  RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri