Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Watchmen


Information
Type: Comic book
Volumes: 1
Chapters: 12
Page Count: 334
Format: Limited series
Published: September 1986 – October 1987
Genres: Superhero,
Authors: Alan Moore, Dave Gibbons, John Higgins (Story & Art & Colorist)
Serialization: DC Comics

Inainte de a va prezenta articolul as dori, sa va spun ca acum o ora m-am intors de la Nijikon. La conventia fanilor din romania a fost destul de bine, pe langa faptul ca nu am gasi manga care am asteptat-o. Dar as putea spune ca am luat comic book-ul care l-am dori anu trecut si acela este Watchmen.
Pentru cei care doresc sa stie ce preturi au avut figurinele as zice ca au fost destul de bune (70 lei).

Asa ca am cumparat acest comic book in valoare de 76 lei de la stand-ul MangaShop. Cred ca majoritatea din voi se vor intreba de ce am ales un comic book. Raspunsul este foarte simplu nu am gasit ceea ce am vrut.

Cei care au vazut filmul Watchmen isi vor da seama de ce am ales aceasta poveste din comic book. Romanul grafic al lui Alan Moore este o editie limitata care a schimbat genul despre supereroi, devenind asfel cel mai bun roman grafic din toate timpurile.

"I suppose I was just thinking, 'That'd be a good way to start a comic book: have a famous super-hero found dead.' As the mystery unraveled, we would be led deeper and deeper into the real heart of this super-hero's world, and show a reality that was very different to the general public image of the super-hero."
Alan Moore on the basis for Watchmen

Povestea din acest roman incepe intr-o societate umana alternativa, prin ani 1985, ani de glorie ale supereroilor costumati care vor apune. Acestia sant in afara legii, singurii care-si mai pot exercita puterile fiind cei aflati in slujba guvernului Statelor Unite.
Cand unul dintre ei este ucis brutal, ceilalti pornesc o investigatie pentru a-l descoperi pe asasin. Eroii reuniti vor scoate la iveala o conspiratie diabolica, care vizeaza anihilarea tuturor supereroilor, in scopul de a influenta balanta puterilor dintr-o lume nu foarte diferita de a noastra. Desigur existenta lor in aceasta versiune a Americii este dovedit o afectare dramatica modificand rezultatele reale ale evenimentelor, cum ar fi razboiul din Vietnam si presedintia lui Richard Nixon in conformitate cu realismul seriei.Desi 'crimefighterii' nostri costumati din Watchmen sant de obicei numiti "super-eroi", singurul personaj care dispune de puteri supraomenesti este evident Doctor Manhattan. Existenta Doctorul Manhattan va da Statelor Unite un avantaj strategic asupra Uniunii Sovietice, crescand tensiunile intre cele doua natiuni. In cele din urma, supereroii cresc in nepopularitate in randul politiei si publicului american, care a condus la adoptarea legislatiei in 1977.Daca regizorul Zack Snyder si scenaristii au respectat legea romanului la costume impecabile ca sa aibe filmul o poveste identica cu romanul grafic (cu exceptia catorva momente eliminate), Watchmen-ul modern va suferi o mica schimbare. Acela fiind aspectul deviat de la comic-ul normal in care aspectul panoului va fi colorat. Si in loc de panouri de diferite dimensiuni, creatorii au impartit fiecare pagina intr-o retea de noua panouri.
Gibbons a favorizat acest sistemul de noua grile datorita "autoritati", iar Moore a acceptat utilizarea retelei de noua panouri.

Deci daca esti fan manga si ti-ai dori un comic-book, iti sugerez "Watchmen" si "V for Vendetta" sau tot ce are legatura cu Alan Moore.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri