Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Tokidoki

Information
Type: One-shot
Volumes: 1
Chapters: 1
Status: Finished
Published: Oct 20, 2016
Genres: Drama, Romance, School, Shounen
Authors: Komi, Naoshi (Story & Art)
Serialization: Jump GIGA

Miau !

Ce ai face atunci cand viata ta este masurat in batai de inima ? Cum iti vei mai petrece timpul ramas ? Aceasta este povestea lui Hato Iijima și Hatsu Takagi.
"Toki Doki" este o manga primordiala al modului in care nu trebuie sa ai zeci sau sute de capitole pentru a crea o poveste emotionala. Este o poveste scurta despre o fata - Hatsu Takagi - cu o boala cardiaca care o va determina sa moara mai devreme daca inima ii va bate mai repede.

Tempocardie - o boala in care unul dintre muschii inimii al victimei este slab, ceea ce face ca durata de viata a acestora sa fie scurtata si masurata in batai inimii. In consecinta, victima are un numar limitat de batai de inima pana cand moare.


Din aceasta cauza, ea evita sa faca activitati scolare dificile sau activitati distractive cu toti ceilalti, astfel incat ritmul cardiac sa nu creasca inutil, dar o lasa sa se simta singura si neimplinita cu viata ei. Toate acestea s-au schimbat atunci cand il va intalni pe Poppo. De-a lungul catorva luni amuzante impreuna, experimenteaza atat de multe lucruri amuzante.


Numele "Tokidoki" face sa para ca va fi o poveste draguta dar, la prima vedere pare un manga scolar cu aspect tandru despre prima dragoste pretioasa, poate chiar un shoujo, dar cu siguranta nu este asa. Poti spune ca este ceva mai mult cand vedeti inceputul. Bine, deci trageti-o din drum, acum ce o face bine? In primul rand, o mare parte din aceasta se datoreaza faptului ca personajele sant simpatice, cu bucuria MC-ul de a experimenta lucruri noi care se simt aproape tangibile pentru cititor. O alta parte este clar cat de bine este scrisa povestea, invartirea cea mai mare fiind usor prefigurata inainte de a fi dezvaluita si cu amestecul de tonuri deschise cu tonuri serioase. Dar, desigur, lucrul care imi place cel mai mult despre el este ritmurile tematice ale povestii.Partile pline de inima si triste ale "lui Toki Doki" sant centrate in jurul temei libertatii. La inceputul povestii, atunci cand santem introdusi in MC, putem spune ca este o persoana inchisa si, ulterior, vom afla de la ea ca nu vrea neaparat sa fie asa. Ea a lasat greutatea si consecinta bolii sale sa preia controlul asupra vietii sale si a jefuit-o de fericirea si bucuria ei. Noua libertate pe care o gusta este in stare de ebrietate si ne inradacinam pentru ea, deoarece in sfarsit este capabila sa fie fericita. Santem capabili sa ne simtim fericiti chiar si la moartea ei, deoarece stim ca a trait o viata deplina, in ciuda faptului ca a fost nevoita sa traiasca cu boala ei. Totusi, in acelasi semn, se simte putin trist, nu-i asa? Este trist pentru ca, pana la urma, libertatea lor de viata a fost luata in cele din urma prea curand de moarte.

A avea libertatea de a trai viata si a fi fericit este una dintre cele mai mari bucurii de a fi om. Daca a existat vreodata un mesaj pe care Toki Doki incerca sa-l spuna, ar fi doar asa: sa-ti traiesti viataa nestingherita de orice ar putea incerca sa te opreasca.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri