Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Wet Moon

Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 29
Status: Finished
Published: May 12, 2011 to Oct 12, 2013
Genres: Mystery, Romance, Seinen
Authors: Kaneko, Atsushi (Story & Art)
Serialization: Comic Beam


"Luna umeda" sau mai bine spus in engleza "Wet Moon" a lui Atsushi Kaneko este o poveste bizara care se concentreaza asupra unui politist din Tatsumi - Keiji Sada. Povestea incepe cu o crima macabra. In timp ce a investigat acel caz, principalul suspect, Kiwako Komiyama reuseste sa fuga, iar agentul Sada este ranit la cap. Drept urmare, el intra in coma, iar apoi sufera dureri de cap, amagiri si flashback-uri. Aceste dureri si iluzii ii vin in minte in timpul intregului manga, facandu-l putin confuz. Dupa esecul sau, Sada este obsedat de capturarea lui Kiwako, legata mai intai de meseria sa, apoi din cauza unei iubiri ciudate.

Exista mai multe schite fantastice si peisaje frumoase. O constanta in aceasta lucrare este Luna, atragandu-ti vederea pentru cateva momente.
Iubesc paginile de culori care actioneaza ca prolog si iti da semne de intrebari: Cine este femeia in haina rosie? De ce barbatul din trenciura o urmareste? Ce este cu cicatricea pe cap, clar importanta pentru poveste, avand in vedere modul in care se apropie extrem? Si apoi o pagina frumoasa de continut de pergament se suprapune pe o pagina completa a eroului nostru strangandu-si cicatricea, iar Luna un 'Georges Méliès' se ridica deasupra lui.
De asemenea, el foloseste de minune close-up, concentrandu-se nu atat pe fete, ci pe anumite parti ale corpului sau patrate minuscule ale imaginii mari. El foloseste apropierea pentru a-si spune povestea atat de bine incat as dori ca alti artisti care nu au stapanit destul de mult tehnica sa ia note.

Cred ca aceasta poveste a crimei este bine facuta, dar uneori este si descurcatoare. Are cateva scene si comploturi interesante. Mi-a placut foarte mult din cauza virajelor care se fac cu complotul.

Nu are prea multe personaje. In principal Sada, Komiyama, alti politisti, doar trei sant importanti, Mori, Kishi si Kinjou si un dealer de informatii ciudate numit Tamayama. Toate au aparitii realiste, cu exceptia lui Tamayama si a complexului sau ciudat, care se incadreaza foarte bine in complot.
Daca ne referim la Sada, el este un politist plictisitor, cu principii simple. De asemenea, este un om nebun. El nu este un erou carismatic sau un protagonist emotionant. Faptele ca este nebun si, de asemenea, obsesiile sale fata de Komiyama, care sant excesive, nu rezulta in afectiune pentru el, ci mila.

Detectivii cu care lucreaza Sada sant corupti ca Iadul si ingrijorati ca adaugarea tinerei, Sada va strica totul. Pentru ca acest tip este cea mai dreapta sageata. Dar dupa ranirea (inca) nespecificata care i-a dat cicatricea pe cap, Sada incepe sa se schimbe, iar acesti detectivi profita din plin. Totusi, acesta nu ar fi Kaneko, daca ar fi o poveste simpla despre coruptia politiei. Deci, in mod natural, Luna este ciudat implicata si exista lapsuri de memorie si forte misterioase care nu ne sant dezvaluite atat de devreme in poveste. Tot ce stim este ca Sada a primit acea cicatrice in timp ce o urmarea pe femeia in haina rosie si ca se afla in centrul a ceva mare.


0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri