Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

ManhwaManga Koreene, din Korea de Sud, fiind un competitor foarte bun, atragand printr-un stil mai nou. Se pot indentifica usor dupa grafica destul de frumoasa sau numele personajelor foarte complicate.
De-a lungul anilor, manhwa coreene au servit ca sursa de inspiratie pentru numeroase filme, seriale de televiziune si musical-uri, multe din ele obtinand succese financiare si laude din partea criticilor. Dar industrie manhwa autohtona odata prospera – ce cuprinde benzile desenate, nuvelele grafice si desenele animate.

Din punct de vedere lingvistic, 漫画 ( manga ), 漫畫 (manhua) si 만화 (漫畫 manhwa), 만필화 (漫筆 畫, manpilhwa) inseamna toate benzi desenate in japoneza, chineza si coreeana. Termenul, alaturi de manga, este asemanator cu manhua chineza. Utilizarea lor actuala este explicata in mare masura de succesul internațional al manga-ului japonez. Desi intr-un sens traditional, in aceste limbi termenii manga / manhua / manhwa au avut o semnificatie similara a desenului comic intr-un mod larg, in prezent termenul desemneaza, în general, benzi desenate inspirate din manga. Autorul unei manhwa este numit "manhwaga".

Sanho Kim a fost primul artist manhwa care a publicat in Statele Unite, in anii '60 si '70, lucrand pentru editorii: Charlton Comics, Warren Publishing Iron Horse Publishing, Skywald Publications si Marvel Comics.

Potrivit jurnalistului Paul Gravett, in 1987 Eastern Comics a publicat primele manhwa originale in Statele Unite.

Datorita exploziei popularitatii manga din America, multe dintre titlurile licentiate achizitionate pentru piața americană incearca sa imite elementele populare ale altor serii de succes.

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri