Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Vagabond

Information
Type: Manga
Volumes: 33
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: Mar 23, 1999 to ?
Genres: Action, Adventure, Historical, Samurai, Seinen
Authors: Inoue, Takehiko (Story & Art), Yoshikawa, Eiji (Story)
Serialization: Weekly Morning


Cand credeam ca mai bine nu se poate dupa ce am citit Shigurui dau de aceasta manga care e… nici nu stiu ce sa spun… perfecta e putin spus. Arta – cea mai buna pe care am vazut-o – povestea, personajele, felul in care se imbina toate si in care se intampla actiunea – toate sant perfecte, nu as schimba un lucru.
Si insfarsit scriu un articol despre manga care cica se termina in anul acesta, spun unele zvonuri.

Cunoscutul mangaka Takehiko Inoue (Slam Dunk, REAL) a confirmat pe site-ul sau ca va incheia seria manga Vagabond in cursul acestui an. El declarase deja in aprilie 2009 ca va incheia seria 'intr-un an sau doi'.


Inoue a inceput sa deseneze aceasta manga in revista Morning (Kodansha) in 1998, iar editorul Kodansha i-a publicat cel de-al 32-lea volum compilat in aceasta luna in Japonia. Viz Media a publicat in engleza volumul 30 in noiembrie. Viz publica de asemenea seriile Slam Dunk si REAL ale lui Inoue.

Incepand din 28 mai 2009, cele 30 de volume au fost publicate in Japonia, iar 29 din ele au fost traduse pentru Statele Unite. Vagabond are la aceasta data mai mult de 22 de milioane de exemplare in intreaga lume.
Agentia pentru Afaceri Culturale a guvernului japonez i-a acordat lui Inoue premiul MEXT Art Encouragement Shinjin in categoria Arte Media. Inoue a castigat si premiul manga la Media Arts Festival Award pentru Vagabong in 2000, iar in 2002 Tezuka Osamu Cultural Prize, pentru aceeasi serie.

Povestea este foarte lunga ceea ce o mai scurtam, Shinmen Takezo este destinat sa devina legendarul samurai Miyamoto Musashi, probabil cel mai renumit samurai al tuturor timpurilor. Deocamdata Takezo este un criminal cu sange rece, care se va lupta cu oricine intr-o lupta pe viata si pe moarte pentru a deveni celebru.
Aceasta e calatoria unui tanar care vrea sa devina celebru urmand calea sabiei, luptand pe viata si pe moarte.

Musashi e oarecum romantizat. Isi da seama ca o iubeste pe Otsu, prietena sa din copilarie, si isi jura ca de atunci incolo va trai doar pentru ea. Si se tine de promisiune, chiar daca nu o lasa sa se apropie de el deoarece ii e frica de ce ar putea sa pateasca din cauza lui, spunandu-i ca i-ar deranja antrenamentul.

Un alt personaj foarte ''ok'' e Sasaki Kojiro. Gasit plutind intr-o barca cand era bebelus, de un samurai muritor de foame, e crescut de acesta cu dragoste si afectiune (as putea spune un fel de Moise). El e singurul personaj major din perspectiva caruia nu vedem povestea intreaga.

Ce ma dat peste cap dar nu 100% ci 70% este folosirea artelor martiale. Adica in lupta sant posibile si in viata reala iar in manga nu sant exagerate deloc.
Tot ce se intalneste in manga om, emotie, intamplare, nu este o exagerare cum gasim in alte manga cu lupte, si face din aceasta poveste o manga realista.

O recomang celor care fac arte martiale, si se dau mari si tari.
Asa ca miau miau.

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri