Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

The Art of War - Sun Tzu

Information
Type: Manhua
Volumes: 10
Chapters: 63
Status: Finished
Published: 2004 to 2006
Genres: Action, Historical, Military
Authors: None
Serialization: None

Pai in primul rand nu am gasit manga ci romanu, deci pe scurt ar trebui integrat in sectiunea novels, dar fiindca este scris de un chinez. Sun Tzu (pronuntat "Sun Ţi", Sūn Zi in pinyin), (n. c. 544 BC – d. 496 BC) a fost un general chinez, autorul lucrarii "Arta Razboiului", o importanta lucrare de strategie militara chineza.

Sun Tzu era originar din Statul Ch'i. Datorita cartii sale despre arta razboiului, el a obtinut o audientă la Ho Lu, regele Statului Wu.
2 Ho Lu spuse:
,.Ti-am citit in intregime cele treisprezece articole, domnule".
3 Poti proceda la o mica demonstratie a artei de a stapani miscarea trupelor ?"
Sun Tzu răspunse:
"Pot".
Ho Lu intreba :
"Poti face acelasi lucru si cu femeile ?"
Sun Tzu spuse:
"Da",
De indata, regele isi dadu incuviintarea si ordona sa fie aduse de la curte o suta optzeci de femei frumoase.
4 Sun Tzu le repartiza in doua companii si puse in fruntea lor pe cele doua concubine preferate ale regelui. El le invata pe toate sa poarte o halebarda. Apoi el spuse :
"Stiti unde se gaseste inima, unde se gaseste mana dreapta, mana stanga si spatele ?"
Femeile spusera:
"Ştim".
Bun Tzu spuse;
"Cand ordon " Fata" intoarceti-va cu fata, inima catre mine; cand spun "Stanga" intoarceti-va catre mana stanga; cand spun "Dreapta" catre dreapta; cand spun "Inapoi" intoarceti-mi spatele".
Femeile spusera:
"Am inteles". Dupa enuntarea acestor pregatiri, au fost pregatite armele calaului.
5 Sun Tzu repeta ordinele de trei ori si le explica de cinci ori, dupa care batu semnalul pe toba: "Intoarceti-va la dreapta." Femeile izbucnira in ras.
Sun Tzu zise:
"Daca indicatile nu sant clare si ordinele n-au fost complet explicate, este vina comandantului". El mai repeta ordinele de trei ori si le explica de cinci ori si batu pe toba semnalul de intoarcere la stanga. Din nou femeile izbucnira in ras.....

Cam asa ceva scrie in romanul The Art of War a lui Sun Tzu, si pot spune ca este o carte destul de bine facuta, cu citate din razboi si alte chestii pe care le veti descoperii.
Recomandarea acestui manhua sau roman il fac pentru cei care iubesc cartile despre razboi, celor care devin conducatori sau vor fi conducatori si mai ales generalilor sau ministrului aparari.

Problema este ca nu am gasit manga si nici nu stiu daca exista, unii spun ca exista alti spun ca se gaseste greu. Asa ca daca gasiti manga datine si noua un semn de viata.


Last Edit : am gasit manga in sfarsit, dar e asa de greu de gasit incat trebuie cumparata si o puteti gasi sub numele L'ART DE LA GUERRE

Asa ca miau miau...

2 comentarii:

  1. In final culmea,ca nu ai incheiat povestea,Sun Tzu o omoara pe concubina preferata a regaelui pentru ca toate se luau dupa ea(Ea fin ce care radea,si celelalte ca in turma dupa ea),dupa ce o omoara toate au dansat asa cum a cantat el,in plus in cartea,arta razboiului sunt rupte fragmente si exemple din lupte dupa,Sunt Tzu,mai multe exemple am gasit din perioada celor 3 regate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incheiat povestea pentru ca nu doresc sa divulg actiunile :)

      Ștergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri