Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Planetes

Information
Type: Manga
Volumes: 4
Chapters: 26
Status: Finished
Published: Jan 23, 2001 to Feb 23, 2004
Genres: Drama, Sci-Fi, Psychological
Authors: Yukimura, Makoto (Story & Art)
Serialization: Weekly Morning

Nu e cine stie ce, aceasta manga, dar are o povestioara foarte placuta. Asa ca povestea din Planetes este situat in viitorul apropiat, si incearca sa para mai realist in tehnologie spre deosebire de alte mangauri. Dezvoltarea tehnologica pare foarte naturala, fata de starea actuala - lumea se dezvolta destul de mult. Daca as caracteriza putin, pot sa zic, ca tot ce este in aceasta manga, se poate intampla in maxim 10 ani. Aici ei ne descriu ca exista cateva statii spatiale, orase pe Luna (cea ce a visat omul pana acum) si Marte, o competitie economica si politica asupra resurselor spatiale. Vorbim de o lume in care orice are legatura cu spatiul este enorm de scump - numai marile corporatii si tarile dezvoltate isi pot permite sa detina nave si statii spatiale.

Atat in realitate cat si in manga cei din spatiu se confrunta cu o problema, aceasta fiind satelitii care orbiteaza in voie. In realitate, cei de la NASA monitorizeaza aceasta problema, iar in poveste exista un serviciu care intercepteaza si colecteaza debristul periculos, si pot spune ca este o lucrare nu prea apreciata (gunoier spatial).

Personajele sant, prea nu stiu cum, iar cel principal - Tanabe Ai este o tanara angajata la compania Technora, fiind apoi repartizata, spre amuzamentul prietenelor ei, la Debris Section.

Grafica acestui manga pare a fi un stil american combinat cu cel japonez, iar recomandarea o fac celor care iubesc spatiul.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri