Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Blade of the Immortal

Information
Type: Manga
Volumes: 29
Chapters: 175
Status: Publishing
Published: Jun 25, 1993 – Dec 25, 2012
Genres: Action, Historical, Horror, Samurai, Supernatural, Seinen
Authors: Samura, Hiroaki (Story & Art)
Serialization: Afternoon

Permiteti-mi sa spun ca am gasit intotdeauna o manga dificila de revizuit, si pot spune ca aceasta manga mi-a dat de cap. Si nu spun in sensul rau, ci in sensul bun al cuvantului pentru ca de obicei nu gasesti o manga 100% buna. Asa ca aceasta manga poate concura cu animeul cu acelasi nume.

Sa zicem ca povestea incepe cu Manji, un spadasin talentat si ucigasul a 101 (da stiu 100) de samurai are un avantaj bizar in lupte: nici o rana nu-l poate ucide. Tinut in viata de niste viermi de sange (sacri) ce au abilitatea de a vindeca orice rana, Manji jura sa-si rascumpere greselile omorand 1000 de oameni rai.
Personajul seamana din filmul Shinobi, dar sa continuam povestea unde se va imbarca in calatoria cu sora lui, careia i-a ucis sotul, este omorata de un grup de mercenari care vroiau sa se dovedeasca mai buni decat ucigasul celor 101. Scopul calatoriei sale este sa ajute o tanara pe nume Asano Rin sa se razbune pe acelasi grup de mercenari care-i macelarisera intreaga familie...

Ca personaj, Manji nu este un erou ideal, din cauza ca el actioneaza in mod neglijent si lupta fara frica stiind ca nu poate murieste. Cu toate acestea, el este departe de a fi un personaj malefic, iar morala lui nu este negru sau alb, idiferent ca unele nuante sant gri.
"Dupa ce au ucis pe tatal meu, au violat mama mea si cand le-ar avea destul de ... Ei au luat cu ei."

Intriga ar fi un dojo, Itto-ryu, condus de spadasinul Anotsu Kagehisa, adeptul moto-ului ca orice stil de lupta este bun atata timp cat iesi invingator. El il ucide fara mila pe conducatorul altui dojo, o tortureaza pe sotia acestuia, dar in mod inexplicabil o lasa in viata pe fiica lor (ciudat nu !?). Dupa cativa ani, ea, Asano Rin, care a jurat razbunare impotriva celor de la Itto-ryu, il cauta pe legendarul samurai Manji, care la randul sau incerca sa gaseasca o modalitate de a-si rascumpara greselile. Asa ca eroul-nostru-ucigas-de-oameni-rai, accepta sa o ajute pe Rin in misiunea ei de razbunare. Cei doi pornesc intr-o lupta periculoasa impotriva unor mercenari insetati de sange si ametiti de iluzia puterii.

Grafica nu pot spune ca e extraordinara, insa pare sa "acopere" astfel destul de bine stilul haotic de lupta. Culorile sunt foarte sumbre, singura culoare "vie" fiind "rosul sangelui".

Un alt lucru care ma/va va surprinde la aceasta carte este arta Hiroaki Samura, care este destul de atipica pentru manga. Reala, puternica si profund artistic, arta combinata cu cerneala si creion, care acorda o citire uimitoare. Am spus si o spun dinou ca arta nu este niciodata prea detaliata, niciodata nu este prea simpla, iar imbinarea loviturii puternice ale creionului cu umbrele subtitrate face o arta complicata. Unele panouri din interiorul ei arata ca si cum au fost luate direct de la personal lui Samura. Pot doar să spun ... WOW!

Asa ca o recomand celor care vor sangeeeeee !!! si vor ceva istoric .

Asa ca miau miau

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri