Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Jisatsu Circle

Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 6
Status: Finished
Published: Mar 20, 2002 to Apr 10, 2002
Genres: Horror, Mystery, Slice of Life
Authors: Furuya, Usamaru (Story & Art)
Serialization: None

Intodeauna am incercat sa caut manga potrivite atat misterioase cat si romantice. Asa ca am dat de "Jisatsu Circle" sau in variantele romenglezesti Cercul Sinucigas sau Clubul Sinucigas.
Am uitat sa precizez ca acest manga este bazat dupa o adaptare a unui filmul cu acelasi nume. Si trebuie sa constat ca filmul este mult mai "infricosator" decat manga, plus povestea.

Intodeauna ma atras fenomenul sinuciderii, deoarece este esenta de a renunta la viata si de a gasi consolare in moarte. Este unul dintre cele mai complexe lucruri pe care cei cu dorinta de a traii nu pot intelege si din acest motiv am ales acest manga.

Povestea a acestui manga din pacate, a avut un gust grozav (probabil ca sant obsedat de sange sau sant un pshihopat) si am ramas relativ impresionant de timpul citirii. Adica o sa va agitati rapid, deoarece incepe cu o scena de sinucidere in masa, fara sa cunoasteti explicatiile. In timp ce factorul soc va va intriga direct in poveste descoperind informatiile despre sinucidere.

Asa ca povestea incepe pe 26 mai, unde un grup de eleve (adolescente), in numar de 54, se aduna pe platforma de la statia Shinjuku (Tokio) de a comite suicid in masa. Trenul se apropie de statie si grupul nostru de pustoaice tinandu-se de mana se vor arunca in fata trenului strivindu-le si taindu-le in bucati.
Detectivii ajunsi la locul "mizeriei", constata ca doar o fata a putut supravietuii, o fata pe nume Kota Saya.
Aceasta fata Kota Saya are o copilarie cam trista, fiind deranjata de suferinta, inebunita de durere si extrem de deprimata. Ea nu doreste sa mearga mai departe cu viata, dar se pare ca are un tel anume - conducerea grupului la o sinucidere in masa.

Arta a fost destul de bunicica si amplificata in mod eficient....glumesc...din cauza scenariului acestui manga, nici nu imi pasa de grafica.
Personajele sant elaborate in mod proportional iar impactul pare realist. Ei nu se tem sa mearga pana la extrem.

Parerea mea despre acest manga este acela de a spune ca este unul din care prezinta mintea umana impinsa si batuta intr-un colt (prea multi 'este' !)Puteti simti cu adevarat sensul fiecarui personaj - viata lor care creste in infern si explicatia de ce au ales acel drum. Cititorul (adica TU bah !!) poate intelege "mersul", desi unele dintre alegeriile facute de cateva personaje sant confuze.

Asa ca recomandarea o fac.... sinucigasilor si celor care doresc sa se apuce de acest "traseu".

Asa ca miau miau...

Un comentariu:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri