Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

For You, My Beloved

Information 
Type: One Shot 
Volumes: 1 
Chapters: 1 
Status: Finished 
Published: Nov 2005 
Genres: Drama, Shoujo Ai, Josei 
Authors: Sasaki Aya, Yoshizaki Nagi 
Serialization: Dessert 

Dragostea este intr-adevar viata modificata si autoafirmare. De asemeanea, este dureroasa si amaruie. Este un lucru care poate distruge o persoana, dar mai mult decat atat, este ceva care ne poane salva de ceilalti si de noi insisi "For You, My Beloved" sau pe romaneste "Pentru tine, Preaiubita mea" este un one shot care intra in topul meu preferat, care pare un pic diferit de alte fictiuni - este autobiografie.
Povestea incepe cu Aya si Hiromi care sant studenti la aceeasi scoala de asistenta medicala. Aya se auto-cunoste la o varsta frageda ca este o lesbiana si atunci cand apare Hiromi dragostea isi face aparitia.
Ce avem noi aici este o poveste minunata, melacolica, unde atingerea unui iubiri nu infloreste, dar nu este niciodata uitata. Pe langa faptul ca este un one shot adevarat din multe puncte de vedere, o sa va spun ca mangaka, Sasaki Aya (este si eroina noastra) - a tinut aceste sentimente pe care ea le-a trait in trecut. Asa cum putea pune stiloul pe hartie pentru a scrie gandurile si emotiile, ea a decis sa elaboreze altfel. Desen peste desen a acestui one shot, nu este doar fictiune ci ne arata realitatea dureri cand nu esti acceptat. Desigur adevarul poate fi mult mai ampl, decat aici. Aya (numit dupa mangaka), este o proaspata studenta de 18 ani, care se imprieteneste cu Hiromi. Povestea detaliata incepe cu prietenia lor care evolueaza in ceva mai mult. Emotiile cu care povestea este spusa si simturile personajelor. Totusi, lucrurile nu sant perfecte, cand problemele apar in momentul in care parintii lui Hiromi afla de relatia lor. Ce mai avem noi aici, este o poveste a doi oameni care au grija unul de altul si care vor locui impreuna. Si ne descrie constrangeriile familiale si sociale, dificultatiile pe care aceste doua fete se confrunta in incercarea de a se iubii, atunci cand familia lor si colegii doresc altfel pentru ca nu inteleg si le este frica de necunoscut. Arta pentru aceasta serie este buna, pe langa unele scene concepute. Marea Rosie si ruinele din apropierea orasului, in care cei doi petrec timpul lor. Calea de arbori din afara scolii, in care ne pune imaginatia in incercare. Desigur aceste scene nu sant descrise prin arta frumosului ci pentru a ne arata naratiunea si dialogul. Opera de arta se concentreaza mai mult pe prim-planuri si scene inchise, creand o senzatie de intimitate. Personajele sant persoane reale, iar dezavantajul este o caracterizare destul de proasta a celor care se ridica impotriva Aya si Hiromi si anume parintii lui Hiromi. Ei sant portretizati ca cruzi si egoisti si probabil chiar sant adevarati. Titlul nsuşi, "For You, My Beloved" are mai multe sensuri. Aceasta se refera la faptul ca tovarasia Aya da Hiromi la inceput, iar in prezent Hiromi da Aya. Cel mai important este un mesaju din aceasta manga nu este doar dragostea pierduta ci este o iubire pierduta. Putem doar spera ca intr-o zi, probabil, ea poate gasii ceea ce cauta. Asa ca recomandarea o fac tinerelor 'lesbii' si altor cupluri normale care se pot regasii in aceasta problama. Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri