Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Omoide Emanon

Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 9
Status: Finished
Published: May 20, 2008
Genres: Seinen
Authors: Tsuruta, Kenji (Story & Art), Kajio, Shinji (Story)
Serialization: Comic Ryu

Frumoasa poveste si insfarsit cineva are aceasi gandire legat de amintiri. Deci nu sant singurul nebun.
Pentru inceput salutare cititorii mei dragi sau draci. Am gasit o manga foarte frumoasa e genul dramatic si pot spune ca merita toate aplauzele mele si cred ca si ale voastre. Este vorba despre "Omoide Emanon" / "Amintirile lui Emanon" si il puteti gasi, tradus de situl RoManga.

Povestea este bazat pe romanul Amintiri din Emanon premiat de Shinji Kajio, unde este vorba despre o fata care detine...(suspans !)

Deci, imaginati-va ca ati avea aminiri de cand a aparut viata pe Pamantul. Eeee, cam despre asta este vorba in acest manga, unde , titularul nostru Emanon detine toate amintirile, pe care le-a avut in viata, de cand era o bacterie, pana ce a devenit om si asa mai departe. Indiferent ca pare o fata de 17 ani, ea detine psihic o memorie de 3 miliarde de ani.

Povestea este spusa din perspectiva unui tanar care are o dragoste de literatura SF si un talent pentru care se incadreaza in categoria inima franta.
Dupa esecul de la ultima sa dragoste, el decide sa plece in lume, pana cand nu va mai avea bani. La intoarcere spre casa, el intalneste pe vapor, pe Emanon, o fata extraordinara de frumoasa care ii va povesti baiatului, viata ei de miliarde de ani.

Arta destul de frumosa, in care manga-ka isi lasa creatia sa vorbeasca in sine, fara nici un dialog si care mi se pare mult mai puternica decat o manga plina de dialoguri,

As mai putea spune ca, acesta este un manga despre o coversation intre straini. Acesta se intinde pe intreaga carte din scoarta in scoarta. Si totusi, reuseste sa fie una dintre cele mai originale, piese de crezut pe care l-am citit vreodata. Imaginati-va putin, cum ar fi o conversatie cu o fata cu 3 miliarde ani de experienta ? nu poate fi fascinant, la urma urmei !?

Imi pot imagina ca lectura Amintirile lui Emanon seamana cu propria mea existenta slaba, dar o clipa nesemnificativa de timp, iti dai seama, ca sentimentul de nezdruncinat, esti, de fapt, o parte a ceva etern si infinit de frumos.

Recomandarea o fac celor care cred in aceasta poveste, celor care sau gandit la asa ceva.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri