Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Assassin Story

Information
Type: Manhua
Volumes: 1
Chapters: 5
Status: Finished
Published: Not available
Genres: Action, Adventure, Historical, Martial Arts, Seinen
Authors: None
Serialization: None

Cred ca ar fi trebuit sa spun ca este un fel de "one shot" al unei carti istorice care a supravietuit timp de 2000 de ani si se bazeaza pe evenimente care au avut loc in China in timpul secolului III i. Hr. intre 475-221.

La apogeul perioadei de razboi intre statele chineze, tara era impartita in sapte regate: Qin, Zhao, Han, Wei, Yan, Chu si Qi. De-a lungul anilor, regatele s-au luptat intre ele fara mila pentru a obtine suprematia. Pentru popor, aceste razboaie n-au insemnat altceva decat moarte si suferinta. Regatul Qin era cel mai hotarat sa castige. Regele din Qin era obsedat de visul de a cuceri intreaga China, si de a deveni primul Imparat. Timp de mai multi ani, el a fost cea mai vanata tinta pentru asasinii din celelalte sase state.

Dintre toti cei dornici sa-l omoare, nimeni n-a fost atat de inspaimantator ca cei trei asasini legendari, Sabie Franta, Zapada Zburatoare si Cerul. Celui care avea sa-i infranga pe cei trei asasini, regele din Qin i-a promis putere, bogatii fara numar si o audienţa in particular. Dar sa te dovedesti mai puternic decat cei trei asasini era ceva de-a dreptul imposibil. Timp de zece ani, nimeni n-a reusit sa castige premiul. Asa ca atunci cand enigmaticul sef al trupelor regale, Cel Fara Nume, a venit la palat purtand legendarele arme ale asasinilor macelariti, Regele s-a aratat nerabdator sa-i auda povestea.

Manga povesteste in general despre cei patru asasini, iar primul capitol incepe cu Yu Rang. El ar fi fost un ucigas care a trait si a murit in China antica, iar povestea lui sa inregistrat in faimoasa carte Sima Qian (daca nu ma insel) in capitolul "Biographies Of The Assassins" de Shi Ji.

In statele din perioada antica al Chinei, Yu Rang a servit ca 'steward' in statul lui Jin.
In acel moment, ducele de stat Jin este redus ca un conducator marioneta, controlat de cele patru familii puternice. Familia Earl Zhi Yao care fost cea mai puternica, iar celelalte trei erau familiile Zhao, Wei si Han. Dupa o lunga lupta pentru putere cu cele trei familii, planul lui Earl Zhi Yao va esua, iar el va fi ucis de vicecontele Zhao Wuxu din familia Zhao in 453 i.Hr.
Yu Rang incearca sa-si razbune moartea stapanului sau asasinandu-l pe Zhao Wuxu. As spune ca nu este un spadasin calificat, deoarece nu este in stare sa tina nici macar o sabie cum trebuie, asa ca , Yu Rang va trebuit sa gaseasca o cale de a ajunge aproape de Zhao Wuxu. De doua ori, el este demascat si prins inainte de al putea ucide pe Zhao Wuxu.

Zhuan Zhu (515 i.Hr.) a fost un asasin inteligent care a vrut sa-l omoare pe regele Liao din Wu si sa-i ia tronul. Zhuan Zhu a fost recomandat de catre printul Guang Wu Zixu. In 515 i.Hr. el a reusit sa-l omoare pe regele Liao avanad un pumnal ascuns intr-un peste, dupa care a fost ucis terminandu-si misiunea. In folclor, pumnalul care sa folosit pentru uciderea lui King Liao a fost numit Yuchang "Fish intestine", deoarece era suficient de mic pentru a fi ascunse intr-un peste.
Dar pana ce sa-si termine misiunea, el a trebui sa invete cum sa pregateasca un peste devenind astfel bucatar.

Jing Ke este cel mai faimos dintre asasini a Chinei antice. Povestea Jing Ke se inregistreaza in capitolul "biografii ale asasinilor" de Shi Ji.
Jing Ke este cunoscut pentru asasinarea sa esuata al, regelui din Qin, care mai tarziu a devenit Qin Shi Huang, primul imparat al Chinei.

Nie Zheng a fost un asasin in China antica, al carui nume a devenit aproape necunoscut. Nie Zheng a fost un refugiat in statul Qi, lucra ca un macelar fiind o modalitate de a se ascunde de dusmanii sai. Sa imprietenit cu Zi Yan Zhong, un nobil din partea statului Han.

Din cate observati, acest articol nu prea caracterizeaza cele patru personaje, deoarece s-ar pierde farmecul cititului.Arta a acestui manhua pare ciudata, si nu o spun in sensul rau ci in sensul bun al cuvantului.

Recomandarea o fac celor care doresc ceva istoric cu asasini.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri