Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Kami nomi zo Shiru Sekai

Information
Type: Manga
Volumes: 26
Chapters: 271
Status: Finished
Published: Apr 23, 2008 to apr 23, 2014
Genres: Adventure, Comedy, Fantasy, Romance, School, Shounen, Harem, Supernatural
Authors: Wakaki, Tamiki (Story & Art)
Serialization: Weekly Shounen Sunday

Keima Katsuragi, un elev din anul doi de liceu, fiind pasionat de dating sim game, cunoscut pe internet ca "The Capturing God" avand abilitatea de a captura orice fata din joc. Cu toate acestea, in viata reala, Keima este cunoscut ca otamega (obsedatul ochelarist) otaku si megane (ochelari).

"Lumea numai Dumnezeu o stie" este o manga destul de originala, bazandu-se la inceput pe ceva plictisitor, dar apoi te vei intreba " ce naiba se intampla in urmatorul capitol..." asfel incat continui lectura.
La inceputul serii, Keima primeste o oferta pe mail - un fel de contract de a captura fete. El accepta crezand ca este un simplu joc virtual, pana cand isi face aparitia un demon din iad poreclit Elsee (o demonita !).
Ea ii cere o colaborare pentru a prinde spiritele fugare, care se ascund in inimile fetelor (asa e !), iar daca refuza colaborarea ii va fi taiat capul.

Povestea este foarte mare si plina de umor, dar fiindca exista "dar" veti observa ca unele piese sant repetitive.

Desenul este OK si trebuie sa recunosc asta ca Erushi este al naibii de draguta, dar nici Katsuragi Keima nu se lasa mai prejos (i' not gay). Pe langa faptul ca arta este destul de buna, pare a fi nimic special la ea. Comutarea intre simplitate si complexitate iese in evidenta, dar cea mai mare parte, face o placere ochiului. Desingnul personajelor este dragut, care face un lucru bun pentru mine si am uitat sa spun ca si expresiile lor sant destul de OK.

Personajele se potrivesc si mai ales Erushi si Keima care par a fi un cuplu potrivit, dar din cauza comprimarii capitolelor 1-2 se elimina dezvoltarea personajelor. De asemenea, mi se pare ca Kanon este destul de enervant. Din 12 capitole am speranta de a adauga in curand un alt personaj (nu cred).
Ceea ce nu imi place este marimea povestii, astfel incat personajele principale Erushi si Keima mentin aceasta poveste.

Indiferent ca acest articol pare inclinat si se afla in cadere libera, am sa fac recomandare celor care este familiarizat cu genul romanului vizual. Oricine poate citi aceasta serie, se va bucura.
Stiu ca aceasta serie are un drum lung de parcurs. Sunt doar 12 "steaguri" si este posibil ca seria sa se poata termina prost.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri