Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Yokohama Kaidashi Kikou

Information
Type: Manga
Volumes: 14
Chapters: 140
Status: Finished
Published: Jun 1994 to Feb 2006
Genres: Drama, Sci-Fi, Slice of Life, Seinen
Authors: Ashinano, Hitoshi (Story & Art)
Serialization: Afternoon

Pornind de la propunerea adminului de la RoManga, am decis citirea acestui manga intitulat "Yokohama Kaidashi Kikou". Desigur, am citi primul volum tradus in romana, si apoi am inceput sa caut restul volumelor.
Va trag atentia sa nu va speriati de numarul mare de capitole, cum am facut eu, deoarece fiecare capitol are un numar de aproximativ 25-28 de pagini.

Manga a fost serializata in revista Kodansha in lunile iunie 1994 si februarie 2006. Timp de aproape 12 ani, aceasta serie a adunat un numar mare de fani din intreaga lume, in ciuda lipsei traducerilor autorizate in limba engleza (pai da ! se uitau la poze).
YKK este un testament la adevaratul potential al seriei manga si este recunoscut ca atare. Si din cate imi amintesc, aceasta manga este o adaptare dintr-un roman, daca nu ma insel.
Yokohama Kaidashi Kiko a castigat in anul 2007 Premiul Seiun pentru cel mai buna manga science-fiction.

Manga prezinta viata de zi cu zi a unui robot care conduce o cafenea la cativa ani dupa Apocalipsa.
Povestea din Yokohama Kaidashi Kiko are o locatie pasnica, post-cataclismica in care omenirea este in declin, dupa un dezastru ecologic. Exact ceea ce se poate intamplat si in zilele noastre, unde nivelul marii creste semnificativ, inundarea oraselor din unele zone, cum ar fi Yokohama.
Muntele Fuji a erupt, iar schimbarile climatice a avut loc, cu anotimpuri mai rare, iernile sant mai blande, iar vara nu mai este arzatoare. Populatia este si ea redusa, revend astfel la o viata mai simpla.

Cu toate acestea, nu o sa gasiti nave spatiale, lasere, sau mecanismele de orice fel. In schimb veti gasi tehnologie, cum ar fi trotinete, radiouri, aeronave care au depasit de mult termenul limita.
Desigur exista si o dezamagire, aceea fiind vorba despre violenta. Deci pe scurt, in poveste, violenta este impotriva sortii omenirii, deci oamenii sant linistiti si isi acepta viata asa cum este.
Acest manga calm mi-a dat o senzatie aproape amaruie dar in acelasi timp si o bucurie nemaivazuta (mi s-a facut pielea gainii).

Povestea este spusa in principal din perspectiva lui Alpha Hatsuseno, un android care conduce o cafenea, "Cafe Alpha", de pe coasta singuratatii ale peninsulei Miura din Japonia, in timp ce propietarul fiind intr-o excursie pe termen nedeterminat sau poate a murit cu zile (decideti voi). Desi ea petrece o mare parte a timpului singura, Alpha este vesela, si chiar se bucura ca poate trai mai mult decat un om. Ceea ce ma duce cu gandul ca personajul este la inceputul vieti si, nu isi da seama ca tot ce ii va fi ei drag, va disparea, fiindu-mi astfel mila de ea.

Am uitat sa precizez ca povestea mai prezinta si viata normala, pe care o poate trai orice om, dupa ce lumea s-ar sfarsi.

De asemenea, pe langa Alpha, gasim si alte personaje, unele apar pe tot parcursul seriei, de exemplu ca Oji-san si nepotul lui Takahiro care conduc benzinaria. Altii sant putin frecventi, cum ar fi misteriosul Misago si femeia salbatica care apare doar in fata copiilor (care arata sexy).
Alaturi de Alpha, un alt caracter mai proeminent este Kokone Takatsu, un robot de tip A7M3, fiind sora mai mica a lui Alpha (un robot geniu, dezvoltand sentimente romantice pentru Alpha).

Arta din manga contribuie mult la atmosfera relaxata. Stilul Ashinano este de evocare a naturii simple, dar fantastice ale lumii. In mai multe parti serie, scenele banale sant date de o calitate eterica. Aceasta, impreuna cu desenele sau bine zis cu modelele de personaje da un stil ireal, uneori aproape paradoxala.

Recomandarea o fac celor care doresc ceva dramatic dar relaxant, ceva incare sa te duca in starea de a te paca cu tine insusi. Si cum spunea Alpha "It looks like the twilight of this age has quietly arrived. I think I'll be around 'til these twilight years end."

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri