Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Baku

Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 5
Status: Finished
Published: 2002 to ?
Genres: Fantasy, Supernatural
Authors: Hakase, Mizuki (Story & Art)
Serialization: Wings

In acesta manga se afla doua povesti paranormale; una intitulata Baku, care reda povestea de la capitolul 1-3, a unui tanar de liceu pe nume Takeshi Uesugi care sustine ca are o putere supranaturala.
Povestea lui este putin trista, deoarece mama lui dorea sal omoare, cea ce se va intampla. Aproape jumatate mort, Takeshi intalneste un tip numit Nekomata si o fata cu numele Yukiko, care pretinde a fi o femeie de zapada. Ei spun ca Takeshi este defapt o reincarnare a unui "Baku", un monstru (demon) care devoreaza cosmarurile.

Baku este o fiinta in legendele Japoniei care manca visele si cosmarurile. Originea acestei fiinte provine din China antica.

A doua poveste apartine capitolelor 4-5, care ne reda pe Mephisto, un demon care ajuta spiritele ratacite.
In demonologie, Mephisto este unul dintre printii al iadului, avand aceleasi caractere al lui Lucifer.

Parerea mea, este ca imi place unele lucrari a acestui manga-ka, adica este specialitatea a lui Mizuki Hakase. Pe langa idolizarea acestei povesti, exista si unele lucruri care ma deranjat. De exemplu prima poveste se termina prea brusc, si nu imi place comparatia dintre demonii asiatici si cei europeni. Actiunea este redusa, iar multe personaje au fost introduse fara sa aiba vreo logica.
In ceea ce priveste intriga, cred ca povestea a fost mai bine. Ceva sa schimbat, cel putin. Stilul artei ramane aceeasi ca si in celalalte lucrari a autorului.

Deci daca doriti o poveste simpla si cu arta simpla, o puteti citit pe aceasta.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri