Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

SaiKano

Information
Type: Manga
Volumes: 7
Chapters: 72
Status: Finished
Published: 30 May 2000 to 25 December 2001
Genres: Drama, Romance, Sci-Fi
Authors: Takahashi, Shin (Story & Art)
Serialization: None

Permiteti-mi sa incep prin a spune ca' consider SaiKano a fi cel mai bun manga citit vreodata. E un amestec perfect de aproape seinen si shoujo, Sci-Fi si drama. Am luat Saikano ca pe o provocare sau ca pe un capriciu de cand am citit Love Story-Killed (fiind aproxiamtiv aceeasi poveste); doar ca asteptarile au fost destul de scazute iar cosistentul ma uimit de calitatea acestora.

Cum am spus mai sus Love Story-Killed face parte din SaiKano sau invers. Iar daca va placut Love Story inseamna ca o sa va placa si Saikano .

Saikano (Saishu heiki Kanojo) este o poveste remarcabila de dragoste, speranta, de razboi, disperare, iar actiunea are loc intr-o era post-moderna. Cu un amestec divin de realism modern si science fiction futurist, Shin Takahashi aduce in Saikano o lume fanscinanta unde personajele au elemente de intuneric si lumina.

Povestea incepe cu Shuji, un student in orasul Hokkaidō, avand sansa sa citeasca jurnalul iubitei lui - Chise (is a girl). Chise, isi declara dragostea pentru Shuji la inceputul seriei cu ajutorul jurnalului. Cu toate acestea, Chise este foarte timida dar in acelasi timp foarte puternica, cunoscuta de guvern "arma suprema". Shuji este insensibil, dar o iubeste foarte mult.

Ca sa acceleram lucrurile, intr-o zi, in timp ce Shuji face cumparaturi in Sapporo, bombardiere ataca orasul in plina zi. Chise va sarii in ajutor iar inamicii vor fi distrusi. De asemenea, Shuji va afla in acel moment ce este cu adevarat Chise.

Atat in manga cat si in anime dispun de un razboi aprig. Luptele sant prezentate prin oamenilor de pe front, dar datele diplomatice ale razboiului nu sant dezvaluite publicului. Un motiv pe care nu mi-a placut - nu este dat de ce a izbucnit razboiul.
O ciudatenie sau mai bine zis ma lasat cu semnul mirari, ar fi ca in manga si OVA, Chise vorbeste cu soldatii inamici, spunand ca ea nu stie engleza, si mai tarziu in serie exista unii soldati inamici care vorbesc franceza.

La sectiunea arta nu prea am ce sa spun... personal, imi place stilul lui Takahashi. As dori sa-l aplaud pe autor pentru doua lucruri; armamentul lui Chise este fascinant si de asemenea foarte atragator. Scenele sexuale sant... ei bine, ele fac parte din granita dintre tulburator si tipic. In orice razboi, violentul apare pur si simplu. Dar ceea ce nu ma asteptam era tanara care isi face aparitia.

Opinia mea este ca am strigat la un moment dat in timpul fiecare volum din aceasta serie. Saikano este trist. Nici macar nu sant sigur ce sa spun dincolo de asta. Cred ca intr-adevar vorbeste de la sine; mergeti pe Saikano cu inima deschisa si va promit ca veti simti ceva.
Cititorii ar trebui sa fie avertizat de continut sexual grafic din volumul final.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri