Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Chihayafuru

Information
Type: Manga
Volumes: 15
Chapters: Unknown
Status: Publishing
Published: 2007 to ?
Genres: Drama, Game, Sports, Josei
Authors: Suetsugu, Yuki (Story & Art)
Serialization: Be-Love

Cred ca toti ati vazut anime-ul Chihayafuru, dar nu multi au citit acest manga. Am avut o mica scapare acestui manga. Am crezut ca este ceva naspa, dar pe parcursul ei, imi dau seama ca era mult mai mult decat imi imaginam.
In ea se vorbeste despre o scolarita, Chihaya Ayase, care vazand pe sora ei devinind un model de moda, este inspirat de un coleg sa participe la un concurs intitulat "karuta".

Manga in sine a castigat Premiul Manga Taisho si Premiul Manga Kodansha. Deoarece volumul al patrulea a fost lansat in martie 2009, aparand in mod regulat cu privire la graficul japonez, iar in august 2011 a fost estimat o vanzare de peste 4,5 milioane de copii.


Karuta este un joc traditional in care oamenii aleg cardurile care completeaza cuvintele din proverbele citite cu voce tare de catre un arbitru. Este probabil unul din cele mai populare jocuri de karuta (carti) din Japonia. Este jucat de anul nou, cel mai adesea, dar exista si conventii nationale specializate pe acest joc. Fiecare carte are scrisa pe ea o poezie sau o bucata dintr-o poezie (insumand in total 100 de poezii complete). Colectia standard folosita este cea cu poezii scrise de Fujiwara no Teika, un poet din perioda Heian.Jocul implica doua tipuri de carti: yomifuda (cu desene) si torifuda (cu cuvinte).


Scopul jocului este sa asociezi versurile scrise pe yomifuda, pe care un jucator special desemnat le citeste, cu cele de pe torifuda, care sant intinse in fata celorlalti participanti.Cele doua variante ale jocului se numesc Chirashidori si Genpei gassen.
Tema povestirii principale se bazeaza pe simplitatea de prietenie, pasiune si vise. Nu este nici o pasiune, ci o forma de pasiune care ne misca uneori, ajutandu-ne sa realizam lucruri la care nu ne-am fi putut gandit, chiar daca santem de parere ca o parte dintre noi are mult timp in urma 'a pustiului'.Ayase Chihaya este fetita binevoitore si cam baietoasa care nu poate spune ca exceleaza in ceva anume. Singurul ei vis este ca sora ei, care aspira la o cariera in modeling, sa ajunga numarul unu in Japonia. Dar intr-o zi va afla ca visele sant ceva care privesc doar propria persoana si pentru care trebuie sa muncesti din greu. Asa ca ea descopera pasiunea pentru vechiul joc numit "karuta".

Arta este curata si frumoasa. Mi-a placut pentru ca se vede transformarea personalitatii. Este foarte bine facut. Si numai vorbesc de peisaje, care sant frumose desenate, iar fetele personajelor arata bine.

Personajele sant una dintre cel mai bune lucruri din acest manga, desi ceea ce ii da o atingere frumoasa este elementul karuta.
Taichi si Chihaya sant caractere mari, ale caror personalitate sant ceea ce le face o combinatie mare, deoarece acestea sant foarte diferite.

Nu am gasit nimic ce sa nu-mi placa la aceasta manga. Este prea devreme pentru a spune in ce directie este, de fapt, se duce, desi putem specula in acest moment, dar eu chiar sper ca ma insel (imi place sa fiu surprins!).

Sfarsitul fiecarui capitol este o reamintire constanta ca nu trebuie sa renunti la visele tale. Nu conteaza cat de tanar sau batran sau in intre, visele sant vise.

"Nu se poate numi un vis daca nu lucrezi la el singur."

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri