Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Apollo's Song


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 5
Status: Finished
Published: Apr 26, 1970 to Nov 22, 1970
Genres: Drama, Fantasy, Psychological
Authors: Tezuka, Osamu (Story & Art)
Serialization: None


Nu ma mir ca Osamu Tezuka i-se zice God of Manga. Chiar e un adevarat parinte al manga-urilor, o zeitate, un creator fornidabil, indiferent de varsta pe care o are.

Din cate am auzit, educatie sexuala pentru copii a fost un subiect tabu in Japonia la sfarsitul anilor 1960, dar, acest lucru se schimba brusc la inceputul anilor 1970 cand Apollo's Song este creat intr-o perioada in care manga a fost portretizat din ce in ce in povestiri sexuale si de imagini.


Dragostea nu este ceva ce ar trebui sa se invete. Nici empatia. Din pacate, exista, probabil, oameni care s-au autocaracterizat cu Shogo Chikaishi. Nesocotit de catre mama sa lipsita de dragoste, Shogo este respins de iubire (asta crede el) sau respinge dragostea de la punctul in care va ucide animale, care aratau chiar micile indicii de afectiune fata de altul. El a fost dus la Dr. Enoki, care il va supune pe Shogo la terapia electro-soc. Sub tratament, Shogo incepe sa aibe halucinatii sau previziunii in templu unei zeite care-l intreaba, "why dost thou hate love?"

Deci Shogo este trimis in diferite lumi pentru a descoperi dragostea. In timp ce medicul considera ca a fi doar un efect secundar al tratamentului. Shogo devine un soldat nazis din al doilea razboi mondial, ocupandu-se de transportul de prizonieri evrei intr-un lagar. Stand la post si vorbind cu un coleg, el o vede pe Elise, o fata evreu care se va indragosti de ea.


Este o poveste clasica despre modul in care prezinta diferentele de cultura, dar este, de asemenea, prima data cand Shogo iubeste pe cineva. Excursii / halucinatii continua prin intreaga manga, facand o poveste misterioasa si ciudata. Prin viata el va deveni un soldat nazist, pilot de avion care se va prabusit, luptator pentru libertate futurist / asasin si chiar novice ca alergator de maraton, in mod repetat.


Tezuka nu pare sa fie impiedicat de complot. El il schimba pe Shogo pentru a se potrivi in povestea. Cand Shogo trebuie sa fie un criminal, el este. Atunci cand el trebuie sa fie un alergator de maraton, Tezuka ii va conecta putin pe cele doua versiuni ale Shogo. Poate ca este caracterul de serie a cartii, ci pentru o mare parte din a doua jumatate din serie, crimele Shogo par a fi uitat de toate, dar pana cand acestea sant necesare pentru solutionarea de poveste.Nu am cine stie ce pretentii la arta. Este desenat destul de bine pentru acea perioada. Scenele de nudititate sant destul de bine cenzurate, fara a starni cine stie ce si fara a starni negativitate asupra manga-ului.

Avertisment de continut pentru discutii despre agresiune sexuala, abuz sexual asupra copiilor, misoginie, queerfobie si bestialitate; nuditate minora; scurte mentiuni despre antisemitism si bestialitate.
In anii 1960, a aparut un gen manga numit "gekiga". Termenul se traduce prin "imagini dramatice" si a fost conceput ca un contrast cu manga sau "imagini capricioase". A fost o miscare a artistilor manga care s-au impins impotriva perceptiei mai "copilaresti" si "prostice" despre manga pe care Tezuka a fost pionier. Atentia si popularitatea indreptandu-se catre acest tip de manga care abordeaza subiecte mai mature, cum ar fi violenta explicita si sexualitatea, Tezuka si-a propus propriul gekiga.

Heteronormativitate inevitabila:  De-a lungul acestor viniete, chiar si atunci cand doua personaje sant ostile unul fata de celalalt, ele se indragostesc. De exemplu, prima viziune este extrem de socante, cu Shogo ca soldat nazist si interesul sau amoros cu o fata evreica in drum spre un lagar de concentrare. Pana la sfarsit, ei mor pe un camp impreuna, jurandu-si reciproc dragostea unul fata de celalalt. Fiecare dintre celelalte viziuni ale lui Shogo are un arc similar de tragedie romantica care se termina in suferinta reciproca.

In timp ce se presupune ca homosexualii sant stigmatizati in mod nedrept ca minoritate sexuala, ei sant evident carti dintr-un motiv; orice abatere de la cisheterosexualitate este devianta in sine. Sexualitatea barbatilor in special poate exista sanatos doar in anumiti parametri, altfel este gresita si periculoasa. Apollo's Song vede un baiat care respinge heterosexualitatea, respingand un adevar divin, in timp ce MW (vezi manga) vede ciudatul a doi barbati ca un indiciu al ruinei societatii moderne.  

Tezuka atinge alte subiecte precum razboiul, tehnologia si abuzul, dar nucleul sau tematic este explorarea heterosexualitatii ca aspect primordial al umanitatii si naturii. Naratiunea extrapoleaza reproducerea biologica ca fundament spiritual al omenirii, declarand: 
Este semnul iubirii, adevarului si sinceritatii intre barbat si femeie, barbat si femeie. […] Atata timp cat lumea exista, barbatii, femeile si copiii pe care ii naste vor repeta aceasta drama nesfarsita.Asa ca miau miau...


2 comentarii:

 1. Hey

  chiar ca suna interesant acest manga- cred ca si eu am omorat
  animale si chiar si oameni :(

  asta cu empatia si faptul ca urasc - da e asa si la mine- adica nam nimica .....nici empatie, si nici iubire
  As vrea sa am , cred ca e ceva bun- dar nu stiu, nimeni nu mi-a aratat cum e
  si apoi muscata ba de un caine, ba agresata de oameni pe strada m-am invatat sa ma lupt cu ceilalti- paote ca asa cred eu ca totul in jur este un mare pericol.
  Precis ca nu e asa/ nu e hell peste tot/ a fost doar o mica poveste despre cum e hellul / ca sa stiu si eu

  Aici nu e nici hel/ nici paradis=
  e terra si atata

  si ca sa vad filmu asta- imi suna bine, si ma atrage orice calatorie , pe pamant sau pe alte planete


  felciitari pentru post/ suna extrem de interesant- si eu vreau sa calatoresc acolo- poat evoi invata odataaaaaaaa ceva/ osa caut filmu, ii salvez TITLUL si autorul (the best !)

  RăspundețiȘtergere
 2. Acum ceva timp am citit acest manga si am realizat ca ar trebui sa adaug o notificare:
  AVERTISMENT DE CONTINUT pentru discutii despre agresiune sexuala, abuz sexual asupra copiilor, misoginie, queerfobie si bestialitate; nuditate minora; scurte mentiuni despre antisemitism si bestialitate.
  In anii 1960, a aparut un gen manga numit "gekiga". Termenul se traduce prin "imagini dramatice" si a fost conceput ca un contrast cu manga sau "imagini capricioase". A fost o miscare a artistilor manga care s-au impins impotriva perceptiei mai "copilaresti" si "prostice" despre manga pe care Tezuka a fost pionier. Atentia si popularitatea indreptandu-se catre acest tip de manga care abordeaza subiecte mai mature, cum ar fi violenta explicita si sexualitatea, Tezuka si-a propus propriul gekiga.

  RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri