Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Bloody Cross


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 19
Status: Publishing
Published: Feb 13, 2009 to ?
Genres: Action, Shounen, Vampire, Supernatural
Authors: Komeyama, Shiwo (Story & Art)
Serialization: Shounen Gangan

Impresie buna la aceasta manga si ma refer la arta si magie, dar alte personaje inactive e de nota 1.
Spre deosebire de consensul general, m-am gandit ca Bloody Cross ar fi trebuit sa vina cu o surpriza mai placuta, decat o dezamagire rasunatoare.

Povestea ar fi vorba despre half angels: persoane blestemate din cauza descendentei lor impure. Tsukimiya si companionul Hinata sant fiinte pe jumate ingeri pe jumatate vampiri, avand nevoi de sange de demoni pentru a supravietui. Ei sant in cautarea unei carti "God's Book of Prophecy", fiind singura putere de a inlatura blestemul pe care il poarta de cand sau nascut.
Problema este ca nimeni nu stie daca puterea din carte este suficient pentru a-i salva pe cei doi, si nici nu se stie daca sant dispusi sa impartaseasca cu ceilalti.


Opinia mea ar fi aceasta poveste cu multe caractere de origine supranatural, decat oamenii normali. Sincer sa fiu nici nu am vazut un om in acest manga. Locatia din manga este pe Pamant dar cam pustie, sau poate o fi din cauza ca sant intr-un Razboi Sfant, iar lumea umana a disparut.
Cum am spus si mai sus, povestea incepe cu o pereche de sange-mixt (inger-vampir) care au un simbol pe trupurile lor, si care le leaga de un blestem mortal. Cu toate acestea, cei doi nu au incredere unul fata de celalalt, dar exista scene unde ne arata ca lucreaza impreuna la distrugerea inamicilor.

Arta si scenele de lupte sant destul de bune, dar storywise-ul, e un pic greoaie. Nu este un fel de poveste absurda cu cei doi "care ne arata cine va fi primul care va trada" , dar motivatiile si detalierea din spatele actiunii pe care personajele le ia, sant mindboggling-uri.
Cu exceptia unui personaj care pare sa fi fost actualizat la statutul de personaj principal (as fi preferat fata), dupa primele capitole, caracterizarea este destul de consistenta acolo.


Din nou, coperta nu ar trebui sa fie asa de inselatoare, deoarece proportiile corpului de baza, panoul de compozitie, reprezentarea luptei si secventa raman consecvente, chiar admirabil pe tot parcursul. Capacul ofera de fapt o imagine exacta.

Oricum daca doriti o manga cu vampiri si cu arta victoriana, Bloody Cross ar fi cea mai buna alegere.

Asa ca miau miau...

Un comentariu:

  1. Jumatate ingeri, jumatate vampiri? Nu multumesc, mai bine ma uit la "Dead Sushi".
    Apropo, ai niste greseli care ma irita prin text; nu le subliniez, dar ai grija cand scrii.

    RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri