Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Crimson Cross - Shi ga Futari wo Wakatsu Made -


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 3
Status: Finished
Published: 2006 to ?
Genres: Fantasy, Horror, Supernatural
Authors: Negishi, Kyoko (Story), Maeda, Sakae (Story)
Serialization: Wings

Il bag in categoria one-shot, deoarece nu mi-se pare a fi manga. Cred ca este cel mai dramatic manga cu vampiri cititat vreodata.

A fost un oneshot foarte frumos, pe langa faptul ca sa terminat ca shiti. A fost un pic diferit decat alte manga-uri cu vampiri (cred ca e primul citit !). Ea a reusit sa dea un pic de fond pe Carl (Karl), care arata fost frumos detaliat, pe langa faptul ca a fost scurt, dar am avut posibilitatea de...


Povestea suna cam asa ceva... Karl este un descendent al vanatorilor de vampiri -cunoscut sub numele de Van Hellsing - dar fiind el insusi un vampir (O.o?). Zvonurile si teama care rezulta din lipsa tatal sau, face ca satenii sa-l suspecte de baiat si mama lui ca fiind niste proscrisi. Intr-o zi el se va imprietenii cu o femeie care il va simpatiza, facandu-l sa aleaga calea 'luminii', chiar daca el a fost alungat din biserica.

Pe langa faptul ca Karl doreste razbunare, el este si un vampir care face niste pacate pentru as atinge puctul.
De-a lungul cartii confruntarile lor sant stropite cu viata sau cu moarte, iar bataliie de joc filosofice vampiresti ne atrage in jurul valorii de joc a vanatorului prost, care are, evident, nici o sansa de ai/al opri.
In prima parte a povestii, Karl este salvat de o femeie care traieste singura in padure si este purtatorea de cele ce urmeaza.
Razbunarea lui este de al distruge pe maestrul sau... cea ce din primul moment ne arata ca nu va reusi niciodata.

Personajele masculine active sant diferite, dar daca as sta sa ma gandesc au acelasi scop. Adica maestri vampiri se plitisesc din cauza nemuriri, iar in manga ne spune ca oamenii sant pur si simplu jucari.
Ceea ce mi-a dat peste cap cerebelul este personajele feminine care se aseamana.Arta este un stil flowy, atmosferice si adesea intunecate, care se potriveste cu subiectul. Panourile sant plasate ciudat uneori si sant alteori un pic prea slab prevazute, desi aceasta nu produce un fel de simt euforic pentru starea de spirit a parcelei.

Povestea ar fi putut luat un traseu lund, dar m-am multumit si cu asta. Finalul a fost bine, in opinia mea. Acesta a fost suficient de solid pentru a-mi satisface placerea.

Arta a fost foarte frumosa si placuta ochilor. Trebuie sa spun insa, aceasta este prima data cand intalnesc intr-o manga un vampir cu ochelari (Henry).

Eu va recomand aceasta lectura si mai ales celor care ii plac vampiri...

Asa ca miau miau...

0 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri