Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Enigma

Information
Type: Manga
Volumes: 7
Chapters: 56
Status: Publishing
Published: Sep 13, 2010 to Oct 30, 2011
Genres: Adventure, Mystery, School, Shounen, Supernatural
Authors: Sakaki, Kenji (Story & Art)
Serialization: Shounen Jump (Weekly)

Uuuuuuu !!! pacat ca se termina aiurea.
Puteri de natura ciudata, fenomene infioratoare, jocuri sadice, iar totul a fost planuit inainte. Totusi, aceasta rotire speciala cu privire la concept, are un ritm rapid, bine desenat si perfect pentru Shonen Jump. O multime de alte manga de acest tip poate deveni obositor din cauza unor complicatii, a linii lente in care se desfasoara povestea.

Nu este Enigma.

Aceasta poveste are un ritm bun. Unii ar spune ca e rapid pentru aceasta manga (in sesul bun al cuvantului) si ramane in acest fel prin toate capitolele care au fost eliberate, dar pe la sfarsitul volumului 3 ritmul se misca si mai repede, ceea ce incepi sa-ti dai seama ca e pe sfarsit.

Povetea incepe cu si despre Haiba Sumio, un elev la un liceu din Tokyo, cu o capacitatea interesanta... El uneori cand doarme are premonitii ale viitorului, iar cand se trezeste gaseste scris premonitia in al sau "Jurnal de Vis". Cu aceasta capacitate, Sumio ajuta oamenii sa scape din necaz inainte de a se intampla ceva rau , pana cand cand, viata lui pasnica va suferii mici modificari.

El si cantiva oameni vor fi rapiti si bagati intr-un joc sadic (gen: "Doubt"), de catre un om misterios numit Enigma. Desigur acei oameni vor avea si ei puteri ciudate.Cum am spus-o si mai sus, povestea din Enigma este bine facut, intrigi care te fac sa citesti mai mult dupa fiecare capitol si sant destule de frecvente.
Puzzle-urile sant bune si trebuie rezolvate rapid decatre personaje. Nu poti ghici cu adevarat cum sa le rezolvi, dar ele sant de fapt nu atat de complicate sau geniale.

Arta este cu siguranta distinctiv si destul de standar. Are chiar cateva modalitatii noi pentru a ilustra personajele principale (proiectare primul caracter principal este unul dintre cele mai diverse modele). Exista o tema destul de evident ceea ce ii apartine intunericului, asta insemnand ca stilul de arta se potriveste, dar totul se misca prea repede pentru a evoca o atmosfera groasa.Personajele sau desene miscatoare sau modele unice de caractere sant un punct culminant, dar in termeni de personalitate si de fond sant in mare parte, cu exceptia arhetipului sant unice. Cu ajutorul abilitatilor unice pot descifra fiecare puzzel si ii face distractiv. Celelalte personaje, care au personalitate unica si fundalurile sant facute prea mistoace, deci cred ca personajele califica o distributie buna a unui manga shounen.

Deci revenim cu un mic rezumat... povestea frumoasa si rapida, dar sfarsitul avand rapiditatea prea mare. Arta 'no comment!'. Puterile supernaturale ale personajelor... unele se incadreaza in realism (premonitii si telepatia) iar celalte sant fictive (marirea obiectelor, disparitia, a-3-a mana).

Dinou deci "deci"... daca doriti un manga gen Death Note (ma refer la psi) sau Doubt, Enigma este o alegere destul de buna.

Asa ca miau miau...

0 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri