Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Another

Information
Type: Manga
Volumes: 4
Chapters: 20
Status: Finished
Published: May 2010 to Dec 03 2011
Genres: Mystery, Seinen
Authors: Ayatsuji, Yukito (Story)
Serialization: Young Ace

Cum ati reactiona daca ati vedea o fantomana ? dar inainte de a speak-uii, doresc sa va spun ca informatiile acestui manga sant cam putine (CRED Eu).
Cum am spus si o spun mereu, alegerea manga-ului se face prin cum arata coperta, nu cum arata interiorul, de aceea mai iau cateodata si tepe.

Haina il face pe omul.

Oricum reveinim la manga "Another" care pare a fi un roman horror, vorbindu-ne despre Kouichi Sakakibara care se muta in casa bunicii sale, dupa ce tatal sau a plecat peste hotare, dar la scurt timp dupa implinirea varstei de 15 ani, el este internat avand un pneumotorax, lipsind la prima lui zi de scoala.

Pneumotoraxul (denumit si plamani colabati) este rezultatul acumularii de aer in spatiul dintre plamani si peretele toracic, in asa numitul spatiu pleural (colectie intrapleurala de aer). Aerul poate patrunde in pleura fie plecand de la bronhii, fie de la peretele toracic.

In spital, el intalneste o fata misterioasa numita Mei Misaki. Dupa recuperare el se alatura la 3-Class din anul 3rd de la North Yomiyama Middle School. Kouichi constata ca Mei Misaki este in aceeasi clasa, dar observatiile colegiilor de clasa, ii va spune ca nu o vad si evit sa vorbeasca despre asta. El aude mai tarziu de la matusa lui o poveste a unei fete de prestigiu din aceeasi clasa de acum 26 de ani, care a murit intr-un accident.Am avut posibilitatea de a citi manga. Conceptul ca intreaga clasa a tine pasul, sub pretextul ca Misaki era inca in viata pana cand ea se manifesta intr-o fantoma, imi aminteste de "pacatele insulei sau a satelor" AWWWEEEE-SOMMME ! Asta e suficient pentru a starni interesul fiecarui cititor (chiar si al meu). Si aici un nou venit (previzibil, stiu) Kouichi-kun este posibilitatea de a o vedea si nimeni altcineva - astfel se pare ca, si colegii sai sant evazivi si secretoasi, cum ar fi marele "boom-bang". El vrea sa stie, daca Misaki este intr-adevar reala, sau este o fantoma.

Personajele mi se par cam... fara minte. In afara de Kouichi care doreste sa afle informatii despre Misaki, nu prea vedem pe nimeni care sa se bage. Am gresit se baga sora de la spital care va muri intr-un "accident" cade liftul.

Criminalul nu va fi dezvaluit in primele volume, dar sa nu credeti ca este Misaki, deoarece de la inceputul povestii Kouichi este avertizat.

Arta nu cred ca merita comentata. Este frumoasa, asa cum observati si voi, in imaginile puse. Secenele si fundalurile fac din acest manga sa lupte cu propriul sau anime. Totul curge incet, iar viziunea prevestitoare din fundal sant suficiente pentru a da frisoane. Arta descrie cea mai mare parte decese si dezmembrari. In fiecare scena, exista un sentiment de degradare, totul o sa va para ruginit. Daca aerul e liber, veti gasi pe cladari ciori cocotate in cautarea foametei.

Deci nu are puf, nu are harem, nici ecchi, doar o minte fucking psihologica care te face sa mergi cu ochii in soare. Hmmm... oare ce se va intampla in urmatoarele secvente si mai ales cu mine?

Asa ca miau miau...

0 comments:

Aboneaza-te la Miauti Grup

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri