Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Tasogare Otome x Amnesia


Information
Type: Manga
Volumes: 9 
Chapters: 40 ? 
Status: Publishing 
Published: Dec 22, 2008 to ? 
Genres: Mystery, Horror, Romance, School, Shounen, Supernatural Authors: Maybe (Story & Art) 
Serialization: Gangan Joker 

Cred ca majoritatea dintre voi stiu de anime-ul cu acelasi nume, care a aparut in 2012, dupa ce manga a ajuns la vol 6. 


 "The towering school buildings cast a deep shadow as if trying to hide something away... And thus, many ghost stories were born here..." 

Povestea din "Tasogare Otome x Amnesia" sau "Dusk Maiden of Amnesia" se invarte in jurul unui student in primul an de gimnaziu, Teiichi Niiya care tocmai s-a inscris la academia privata - Seikyou. 
El se va ratacii prin academie, astfel incat o va intalni pe Yuuko Kanoe, o fata. Ea a fost lasata sa moara singura in fosta cladire a Academiei Invataturilor Sincere. In mod misterios, este o persoana care o poate vedea in forma de fantoma. Teiichi decide sa investigheze moartea ei prin cautarea celor "Sapte Taine" care graviteaza in jurul ei. 

Dupa cum am spus povestea este foarte buna, pe langa faptul ca manga se stabilizeaza, avand atat actiune cat si plitiseala. Acest lucru se datoreaza, nu numai la afisajul sau extern, ci la continutul acestuia. Am spus in urma - aceasta manga pare ca o face la fel ca multe altele, dar se pare ca doar genericul de suprafata o schimba. 

Manga nu este o simpla poveste despre fantome intr-o scoala privata unde detectivi unui club nu fac nici o greseala. Aceasta manga are doar un element supranatural si acela e Yuuko. 
Intrebarea ar fi; este o manga despre povestile supranaturale ? Daca raspunsul este 'DA' inseamna ca acest lucru este despre toate fantomele din scoala !? Nu chiar. Tu vezi, autorul are un element supranatural si il foloseste in timp ce dovedeste ca tot ce este supranatural nu exista si este, de fapt, un produs al mai multor factori, cum ar fi neintelegeri, frica sau credulitate, toate din care poate fi explicate. Acest lucru face dintr-o simpla poveste, ceva foarte interesant, iar unele dintre arcele de poveste sant foarte OK.
 

Deci, practic, arta inseamna experienta in elaborarea personajelor feminine care sant atragatoare. Dar asta nu e motivul principal pentru care am sa-l recomand, vreau sa spun ca sant un pic pervers (un pic mai mult), dar am incercat sa fiu serios cu revizuirea mea. Arta este deosebit de buna. Acest lucru este valabil atat pentru proiectarea de caractere (atat barbati, cat si femei) si medii. Arta lui este foarte intunecat, dar este platit intotdeauna cu o multime de atentii. 


Personajele sant bine facute, dar nu sant bine dezvoltate. Yuuko este o exceptie, deoarece este personajul cel mai dezvoltat, pastrand in acelasi timp 'likability'. Dilema ei interne, care trece prin ea ca poveste, se dezvolta, devenind interesant emotionala. Ritmul de poveste este destul de buna, astfel incat nu te poti plictisi. De fapt, unele momente sant strungare , iar unele scene destul de intense. 


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri