Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Death Sweeper


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 43
Status: Finished
Published: Mar 2007 to Jan 2009
Genres: Drama, Horror, Supernatural, Psychological, Seinen
Authors: Kitagawa, Shou (Story & Art)
Serialization: Comic Charge

Cam de un an astept aceasta manga... si cam doua ore am asteptat sa-l downloadez. Asteptarea nu a fost in zadar, deoarece povestea a fost originala (cat de cat).

The number of suicides in Japan is approximately 30 thousand per year. Every day, 90 people try to end their lives in Japan. If you count the attempted suicides and those who have just thought of suicide, the number would probably skyrocket.

Povestea incepe cu protagonistul dramei Hiroyuki, care discuta cu fratele sau mai mare despre viata si disparitia lui, fara sa-si dea seama ca ceea ce discutau era vorba despre sinucidere.

THIS SUMMER, MY BROTHER COMMITTED SUICIDE

Aceasta trauma il convinge pe baiatul nostru ca ar trebui sa se angajeze la o companie specializatat in curatirea a persoanelor decedate - Death Sweeper - pentru as da seama de ce fratele sau sa sinucis, si ce semnifica acele cuvinte rostite de el.

Acest manga este despre locul de munca a celor care curata scenele de moarte, si mai ales, se discuta pe tema "Sensul vietii si al mortii". Prin interactiuni intre familia persoanei decedate si 'prietenii' care 'curata strazile de decese', incepi sa intelegi sensul de moartii. Nu conteaza ca este o moarte linistita la capatul vietii, crima, sinucidere... atunci cand vine moartea, nimeni nu va scapa. Deci ar trebui sa-l anticipam, sau preveni? De aceea trebuie sa incercam cele mai bune metode de a trai.

Putrefactia consta in descompunerea proteinelor animale, in special prin intermediul microorganismelor anaerobe, numite bacterii de putrefactie. Este un proces complex in urma caruia rezulta amine, substante cu un miros neplacut.


2-3 zile: Descompunerea incepe cu abdomenul. Corpul incepe sa se umfle datorita gazelor formate de bacteriile de putrefactie.
3-4 zile: Degradarea continua, vasele de sange incep sa se decoloreze.
5-6 zile: Abdomenul se umfla si mai mult, apar vezici pe piele.
2 saptamani: Abdomenul devine foarte tare si umflat.
3 saptamani: Tesuturile devin moi, organele si cavitatile plesnesc, unghiile cad.
4 saptamani: Tesuturile moi incep sa aiba consistenta lichida. Fata devine de nerecunoscut.

Ideea de baza ESTE foarte buna si originala, mai degraba decat de o aborda a problemei pe care o au japonezii (Nu doar moartea, ci mai degraba actul de sinucidere).

Pe langa faptul ca imi da impresia ca se bazeaza putin pe manga "Kurosagi Corpse Delivery Service", "Death Sweeper" are un alt drum pe parcurs. Acesta pare mai degraba mai realistic.

Cei care se ocupa de curatenia cadavrelor din "Death Sweeper" devin masinarii de curatat. Toate personajele au ceva de ascuns.

Moartea ESTE foarte prezenta in Arta Japoneza, dar a fost intotdeauna respinsa in temele de mai sus. In ciuda stilului vizual mentionat anterior neobisnuit si subiecte acoperite, Kitagawa ne da o profunda interpretare a sedintei initiale, dar nu reuseste sa implice cititorul.Pai d-le Dreams cum ti s-a parut acest manga ? Miaunilor mei, manga este senzationala, nici OTV-ul nu poate sa faca asa ceva. Dar exista si o mica neplacer. Pe la sfarsitul povestii, autorul o grabeste, incat finalizarea ei este ca in pom.

Asa ca daca doriti ceva legat de sinucideri sau sa spunem ceva legat de companiile care curata diverse chesti - Death Sweeper - este ceea ce cautati.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri