Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Shingeki no Kyojin


Information
Type: Manga
Volumes: 15
Chapters: 50
Status: Publishing
Published: Oct 2009 to ?
Genres: Action, Fantasy, Horror, Shounen
Authors: Isayama, Hajime (Story & Art)
Serialization: Bessatsu Shounen Magazine

Imaginati-va, intr-un viitor ciudat, la care rasa umana trebuie sa se confrunte cu titani care vin de nicaieri, si, care au un apetit pentru carnea umana. Putinii supravietuitori ai atacului sant acum inclusi intr-un oras protejat de ziduri uriase, care au rezistat 100 de ani.

Istoria povestii se invarte in jurul titaniilor, si tanarul Eren si sora lui Mikasa. Fie ca este vorba demoni, ambutisari, sau demoni din nou, un lucru a fost mereu sigur: personajele au fost speriate si mancate, pe langa faptul ca si personajul activ - Eren - care a fost mancat. Dar fiindca un personaj principal nu poate muri el va supravietui in stomacul acelui titan incat se va transforma si el intr-un gingant.Titan este denumirea purtata de cei sase fii ai lui Uranus si ai Gaiei: Coeus, Crius, Cronos, Hiperion, Iapetus, Oceanus (titani) si cele sase fiice: Mnemosyne, Phoebe, Rhea, Theia, Themis și Thetys (titanide).
Ei alcatuiau prima generatie divina, precedenta olimpienilor. La indemnul mamei lor, unul dintre ei, Cronos, si-a mutilat tatal si i-a luat locul, devenind stapanul universului. Cand Cronos a fost detronat, fratii sai, titanii, i-au venit in ajutor si le-au declarat razboi olimpienilor. Lupta a durat zece ani si s-a sfarsit cu victoria olimpienilor. Drept pedeapsa titanii au fost trimisi de catre Zeus in Tartarus. Denumirea mai este purtată de cativa zei si semizei, care erau descendentii titanilor (de exemplui fiii lui Iapetus si ai Clymenei.) Era un grup potrivnic zeilor olimpieni, personificau mai ales fortele naturii.In manga Shingeki no Kyojin giganti nu au puteri speciale si mai ales nu toti sant de aceasi statura. Ei merg, alerga, si chiar se tarasc in jurul terenului, cu chipuri albe, uneori chiar stupide si nu fac nimic decat, 'haleste' cate un om.
Povestea in sine, te tine cu inima bubuind de fiecare data cand apare cate un gigant , astfel incat incep palmele sa transpire.Asa ca... what makes this manga so popular, one might ask ?

Pai in primul rand, luptele sant destul de bine concepute. Deoarece oamenii sant atat de micuti in comparatie cu dusmanii lor.

In al doilea rand, personajele care sant concepute destul de binisor. Caracterele sant de multe ori au zguduiti si, uneori, se caca de frica cand camarazii lor sant luati pe sus si mancati de vi.
De asemenea, nu veti gasi prea multi oameni fericiti, sau copii zburland din colo in colo.In al treilea rand, ritmul manga este semnificativ diferita in comparatie cu toate celelalte productii: este mult mai lenta. De fapt, acesta ofera doar informatii foarte putine pentru cititor.Si in al patrulea rand arta. Pentru majoritatea arta pare a fi cam de rahat. Pentru mine arta a fost destul de buna. Daca nu era buna, nu-l mai postam pe blog.

Sincer sa fiu "Attack on Titan" sau "Shingeki no Kyojin" are o poveste destul de placuta incat te face sa transpiri.

Asa ca miau miau...

6 comentarii:

 1. Holy shit, iubesc Shingeki no Kyojin. Nu am vrut sa citesc prezentarea ta pentru ca nu am vrut spoilere, dar am sfarsit prin a citi-o.
  "Titan este denumirea purtata de cei sase fii ai lui Uranus si ai Gaiei: Coeus, Crius, Cronos, Hiperion, Iapetus, Oceanus (titani) si cele sase fiice: Mnemosyne, Phoebe, Rhea, Theia, Themis și Thetys (titanide).
  Ei alcatuiau prima generatie divina, precedenta olimpienilor. La indemnul mamei lor, unul dintre ei, Cronos, si-a mutilat tatal si i-a luat locul, devenind stapanul universului. Cand Cronos a fost detronat, fratii sai, titanii, i-au venit in ajutor si le-au declarat razboi olimpienilor. Lupta a durat zece ani si s-a sfarsit cu victoria olimpienilor. Drept pedeapsa titanii au fost trimisi de catre Zeus in Tartarus. Denumirea mai este purtată de cativa zei si semizei, care erau descendentii titanilor (de exemplui fiii lui Iapetus si ai Clymenei.) Era un grup potrivnic zeilor olimpieni, personificau mai ales fortele naturii." E luat din manga? Adica... asta sunt de fapt titanii? I hate my life, de ce a trebuit sa citesc?!
  Oricum, imi place sa citesc ce scrii pe-aici. Descopar manga noi. Multumesc :)).

  RăspundețiȘtergere
 2. Descrierea este doar un mic rezumat despre legenda titanilor. NU are de-a face cu povestea din manga...

  RăspundețiȘtergere
 3. Personajul principal se numeste Eren, nu Elen. Damn

  RăspundețiȘtergere
 4. Titanii trebuie sa vina de undeva. E cam aiurea ca vin "de nicaieri".

  RăspundețiȘtergere

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri