Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Wolf's Mouth: Wolfsmund


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 6
Status: Publishing
Published: Feb 2009 to ?
Genres: Action, Drama, Historical, Seinen
Authors: Kuji, Mitsuhisa (Story & Art)
Serialization: Fellows!

"Ookami no Kuchi: Wolfsmund" mi-a atras atentia odata ce am gasit o singura imagine cu decapitari.
Wolfsmund este incarcat cu cliseuri, caractere foarte puternice si simpatice, conflicte realiste si mai ales o grafica frumoasa. Aproape fiecare lucru enervant despre manga este eliminat. Cu toate acestea, eliminarea acelor lucruri enervante pot face o poveste mult mai putin vesela. Primele volume am crezut ca...

Este un manga intunecata cu un istoric stabilit prin secolul al XIV-lea in Europa (Elvetia). Povestea se invarte in jurul cetatii cu acelasi nume, in St. Gotthard Pass, fiind condus de un tiran sadic. Practic, fiecare capitol cu personaje care par a fi eroii acestei povesti, mor decapitati sau spanzurati, motivul fiind trecere in alta regiune, dar care sfarsesc prin a fi interogati de catre tiranul mentionat ( Guvernatorul Wolfram).Manga in sine se apropie de ororile razboiului si le prezinta cat mai realist posibil. Rebelii sant tradati, prinsi, torturati, ucisi si prezentati satenilor ca o arma psihica. Chiar si femeile si copii nu scap de aceasta moarte.

In timp ce 'baietii rai' nu sant pedepsiti din pacate. Iar actiunea rebelilor pare ca nu schimba nimic, chiar mai mult agraveaza situatia.

De acest 'pacat' nu scapa nimeni. Manga sau mai bine spus, istoria din acel loc macabru nu face exceptii cand vine vorba de executii - executa femei frumoase. Antagonistul principal este de fapt un tip destul de viclean. In timp ce eu, evident, nu-l gasesc simpatic, il vad ca un adversar care eroii si eroinele vor avea o provocare destul de mare.

Nu vad prezentarea unilaterala a antagonistului de a fi un lucru rau. De fapt, dupa ce am citit ultimul capitol (4), am realizat ca autorul nu recunoaste ca viata reala este mult mai gri in raport cu gri, decat negru in raport cu alb (bine vs rau).
Wolfsmund este cel mai deprimant manga care l-am citit. Nu e nici o farama de speranta prezenta acolo. Cu exceptia cazului in care planul revolutionar al operei pare a fi castigator, dar... nu vad ca rebelii sa castige, nu vad niciuna dintre personajele bune simpatice sa supravietuiasca.

Dar asta e razboi. Rebeliunea, in general, nu au o terminatie buna, veti auzi doar despre cei care fac (Revolutia americana).

Arta este extraordinara cum puteti vedea in imaginele puse. Nu exista nuditate si decapitarea (89%), doar iti dezvolata o imaginatie.

Sa nu uitam ca autorul nu ezita sa spuna, sa ne arate cat de brutal si inuman era Evul Mediu cu adevarat.


E trista, e oribila, e deprimanta si totul este scrisa de un scriitor competent, facand-ul un raspuns emotional mai puternic.

Wolfsmund este un manga pentru +18. Are nuditate, dar nu este exploatat 100%. Ea are sexualitatea, dar din nou, niciodata nu e detaliat. Motivul real pentru recomandare ar fi arta si povestea.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri