Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Yakuza Moon: The True Story of a Gangster’s Daughter


Information
Type: Novel
Volumes: 1
Chapters: ?
Status: Finished
Published: 2011
Genres: Drama, Slice of Life
Authors: Morikawa Michiru, Tendo Shok (Story & Art)
Adapted: Sean Michael Wilson
Serialization: Kodansha Int’l

Hmmmm !!! Cred ca majoritatea au citit romanul dramatic "Yakuza Moon: The True Story of a Gangster’s Daughter". Luat din fapte reale romanul ne povesteste despre viata in familia unui mafiot japonez, cu statut social decazut. "Yakuza Moon. Memoriile unei fiice de gangster" este autobiografia unei fete de mafiot, care spune totul despre destinul dur al femeilor din familiile yakuza.

Trebuie sa va asteptati la... rape, drugs, gangsters, tattoos and beatings are the five-tool topics of of shit that you’ll run through in the manga adaptation of the novel, Yakuza Moon.

Yakuza este cuvantul japonez care descrie membrii organizatiilor mafiote japoneze.
La fel ca in multe alte state ale lumii, si impunatoarea societate japoneza se confrunta cu existenta mafiei. Ceea ce poarta numele de "yakuza", manifestarea acestui fenomen, oarecum similara cu bine-cunoscuta “Cosa Nostra”, reprezinta insa un teritoriu mult mai profund, avand reminiscente din cultura si mentalitatea nipona timpurie si stranse legaturi cu codul Bushido.


In 2007 a determinat o usoara senzatie in Japonia, atunci cand a fost publicat pentru prima data, cand Tendo a dat o voce tuturor femeilor care au fost retrogradate la marjele povesti yakuza. In proza directa, ea a descris impactul devastator al activitatilor tatalui ei asupra familiei.


E batjocorita de colegii din scoala primara, si chiar de profesori, pentru ca e o "yakuza". Isi vede tatal cum ajunge dependent de alcool si femei, iar pe maica-sa, cum e supusa umilintelor in fata barbatului ei, si pe sora, Maki, cum devine o "yanki", adica o adolescenta rebela care se drogheaza.

Cea mai mare este puterea acestui roman grafic este accentul Tendo.

Ritmul povestirilor sale – nu-i stirbeste insa din feminitate. Cele cateva momente de efuziune sant datorate unei descoperiri pe care o face in primii ani de scoala, si anume aceea ca "oamenii au doua fete", asadar, in locul lor, sant de preferat plantele sau, de ce nu, animalele.

"Chiar in dreptul dormitorului meu era un cires mare, care mi-era ca un prieten. De fiecare data cand eram ingrijorata, obisnuiam sa ma duc sa stau sub crengile lui", povesteste fiica sefului yakuza. Si, in alta parte: "Oamenii mint si sunt cruzi, dar animalele sunt altfel. Crapul koi pe care-l hraneam in fiecare zi imi auzea pasii si ma urmarea in jurul iazului."


Arta acestui roman grafic as putea spune ca ii da o adaugare mai dramatica decat romanul in sine. Ceea ce este frustrant ca arata mai mult ca un roman ilustrat decat o manga. Cu, cuvintele care transporta sarcina de povestiri si imagini joaca un rol auxiliar. Numai in intalnirile sexuale a lui Tendo par a fi o opera de arta si asuma un rol mai proeminent; prin expresii faciale nuantate si limbaj corporal.


Morikawa vorbeste despre relatiile complicate dintre Tendo si diversi oameni. Imediat am simt care partenerii sant / au fost batausi folosindu-se de intimidare fizica pentru a o controla pe Tendo. Desigur sa nu uitam de folosirea si manipularea emotionala la care se temea, si pe care-l iubea. Exista o sinceritate la aceste scene care lipseste in alta parte; Morikawa nu fereste de momentele urate sau disconfortabile, aratandu-ne ce se intampla din punct de vedere al lui Tendo, decat a partenerul ei.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri