Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Bokko


Information
Type: Manga
Volumes: 11
Chapters: 107
Status: Finished
Published: Sep 30, 1992 to Sep 30, 1996
Genres: Action, Drama, Historical, Seinen
Authors: Mori, Hideki (Story)
Serialization: None

Bokko, cunoscuta si sub numele de “Strategul”, e una dintre cele mai captivante si educative manga-uri pe care am avut ocazia sa pun mana. Ideea din spatele ei e una destul de simpla. Acum 2300 de ani, in China exista un clan numit “The men of Bokk” (“oamenii lui Bokk”), ai carui membrii erau antrenati special pentru a ajuta si apara cetatile aflate sub asediu, punand acest lucru chiar mai presus de propriile lor vieti. Kakuri, unul dintre membrii, este chemat pentru a apara micul oras Ryo. Chiar daca la inceput nu se bucura de incredere si este chiar urat de multi, locuitorilor parandu-li-se imposibil ca un singur om sa ii poata apara, Kakuri reuseste sa le castige increderea in timp ce vasta armata a imperiului Tcho se apropie de partile orasului. Dupa ce castiga lupta, Kakuri descopera un complot, sau mai bine zis coruptia din spatele clanului sau, si lupta pentru a o opri.Desi Kakuri are multe abilitati extraordinare nu este totusi un supererou cu puteri supranaturale, iar toate actiunile si ideile care i se atribuie au o baza istorica, fiind bazate pe tactici si metode de lupta reale din vechea China, lucru care sporeste fascinatia adusa de aceasta manga. Desi nimeni nu pare sa dea doi bani pe Kakuri, care este un om scund, dar care poseda totusi un corp musculos ale carui cicatrici ii “tradeaza” experienta si vechimea in lupta, chel si cu o barba de om al muntilor, Kakuri este un excelent lider si strateg. Este uimitor sa observi cum reuseste sa organizeze un grup de tarani in luptatori ce pot face fata cu brio unui asediu al unei intregi armate.

Ceea ce este insa cu adevarat interesant este insa partea istorica a acestei manga. Cu totii stim de asediile din Evul Mediu, de europenii ce aruncau cu bolovani si varsau smoala fierbinte peste atacatori, dar tehnicile folosite de vechii chinezi inseamna mult mai mult de atat. Trucuri simple dar ingenioase si extrem de eficiente pentru a descoperii tradatorii, tehnici de lupta antice, arme secrete stravechi si adevarate razboaie biologice… Toate acestea pot fi regasite in Bokko. Si lucrurile acestea se intamplau, mai mult sau mai putin, in urma cu 2300 de ani, in China. Ne face pe noi, europenii, sa parem niste barbari.Fiind o manga ce descrie razboiul, Bokko are si multe scene si imagini foarte violente si sangeroase, insa nu iesite din comun si cu siguranta nimic din ce nu s-a facut deja in acele vremuri. Pot fi prezentate scene de tortura si e prezenta si nuditatea, dar in cazul de fata aceste “lucruri” sunt folosite cu scop… demonstrativ. Bokko nu e o manga pentru fanii de gore stuff, ci doar una care ofera acuratete si realism cititorilor ei.

Desi arta nu e tocmai o capodopera, Bokko arata bine, Hideki Mori fiind un artist talentat. Sunt si destule pagini in manga care sa te lase cu gura cascata (din punct de vedere al modului in care sunt desenate) dar per total Bokko e pur si simplu o manga draguta si placuta ochiului, dar nimic mai mult. Ceea ce in cazul de fata e chiar foarte bine, pentru ca Bokko este si o manga care ofera destule informatii ce trebuiesc digerate si analizate, niste desene incarcate de detalii nu ar face decat sa dauneze. Aveti mai jos niste pagini din manga pentru a va putea face o imagine mai buna.Deci pe scurt... revizuirea de azi a fost sponsorizat de inegalabilul Cedik.

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri