Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Suiiki


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 12
Status: Finished
Published: Nov 25, 2009 to Oct 25, 2010
Genres: Drama, Fantasy, Historical, Seinen
Authors: Urushibara, Yuki (Story & Art)
Serialization: Afternoon

Am terminat si acest manga. Pot spune ca are o atractie ciudata, poate din cauza ca imi plac zonele cu rauri, sau poate sant fascinat de modul in care acesta aduce cadavre , gunoi si alte ciudatenii. Asa ca nu am inteles ciclul hidrologic, deoarece pentru mine raul este locul invicibil in care se auto curata prin propia lume.
Povestea fin aceasta manga implica o familie si satul lor de origine. Ea incepe cu Chinami, care locuieste intr-un prezent confruntat cu caldura si lipsa de apa. Intr-o zi, ea se trezeste afara, intr-un loc care nu mai exista. Acolo intalneste un baiat si tatal sau in varsta fiind singurii locuitori a acelui sat blocat in timp. Asa ca Chinami exploreaza acest loc, descoperind radacinile familiei sale, precum si amintirile care nu a fost capabila de a ale uita.

Suiiki (Water) merge pe o linie echilibrata intre povesti izolate si o poveste de ansamblu: fiecare generatie a familiei este explorat in detaliu fiind introdus prin cel mai tanar si apoi incepand de la cel mai vechi. Lent va este dezvaluit modul in care toate generatiile sant legate impreuna de catre baiatul care locuieste in sat.
Timpul trece repede in acest manga, crearea de arhive zip prin zeci de ani de viata si care prezinta aceleasi cicluri , repetand in fiecare versiune a unuei culturi in continua schimbare. Cascada titularul apei, se afiseaza prin completarea raurilor in vremuri de ploaie, evaporate in vremuri de caldura, intorcandu-se la cer, inundand strazile la interventia umana. Natura continua, la fel si apa care da nastere vietii si o reia.
Unii oameni ar dori sa vada acest ciclu oprit, si ar vedea o lume creata statica, in cazul in care pot trai in mod continuu, in momentul lor preferat. Daca aceasta iluzie utopica este cerul, cei mai multi dintre voi ar dorii sa vafa, o memorie atasata de rrecut, sau o simpla dorinta de a tine bine lucrurile pretioase unde nu pot fi atinse de timp. Waters nu este moralizator, asa ca nu incearca sa-i invete lectii despre viata sau moarte.Yuki Urushibara este artistiul fantastic, natural unde mediile arata bine. Mici detalii, cum ar fi pietre de drum sau zgarieturile in podeaua din lemn, sant acoperite, dar ceea ce separa aceasta manga este atmosfera. Ceata, ploaia, valurile de caldura, casa urbana si lumina soarelui imbunatateste starea de spirit.
Toate acestea, aproape toata lumea este parte din aceeasi familie, astfel incat aceasta are sens doar pentru ei.

Oricum aceasta manga nu este o capodopera si nici tematica seinen, dar este o manga de divertisment buna.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri