Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Super-Conductive Brains: Parataxis


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 6
Status: Finished
Published: 2001
Genres: Dementia
Authors: Kago, Shintaro (Story & Art)
Serialization: Young Jump

Intr-un viitor nedeterminat, descoperirea de fosile ale unui resturi genetice a speciilor hominide necunoscute anterior de dimensiuni enorme , va revolutiona viitorul civilizatiei umane. Progrese in genetica si cibernetica permite ca gigantii sa fie clonati la scara industriala. ​​Ruperea membrelor este folosita ca un mijloc de locomotie de inalta performanta in toate tipurile de aplicatii civile si militare. In ciuda insistentelor guvernului cu privire la giganți nu sant inteligenti, incepe din ce in ce ca afirmatia sa devina o minciuna inventat pentru a mentine status quo-ul economic / social. Tocmai creierul este doar o parte dintre gigantii care sant aruncate sistematic de fabricile genetice. Numai armata este autorizat sa detina exemplare complete pentru dezvoltarea de experimente clasificate. Pentru a evita posibilele complicatii apar doar clone de sex feminin, cu toate acestea mai mult si mai frecvente in cazurile de sarcina "masini hibrid", care pastreaza organele sexuale...


Cel mai interesant secret din aceasta manga ar fi originea omenirii si poate, de asemenea, sfarsitul ei.


Munca extrema a lui Shintaro Kago, poate fi "Super-Conductive Brains - Parataxis". Spun asta deoarece japonezii au imagini grotesc, ceea ce nu e usor pentru o gama larga de public. Dar adevarul este in spatele ecranului sangerat, al curajului sau al sexului bizar in vederea extrema de lucida a conditiei umane, precum si sensul de nivel unic narativ experimental.

In aceasta poveste cu sase parti (una dintre putinele pe termen lung in bibliografia lui), Kago neglijeaza aspectele mai radicale ale identitatii autorului, fara a pierde aburul, in acidul discursul sau. Bazandu-se pe concepte luate de la ultra-populare SF saga ("Jurassic Park", "Evangelion", "Ghost in the Shell", "Matrix"...), produce o poveste de identitate, care functioneaza atat independent cat si ca o parodie bizara de materiale pe care se bazeaza.


Desi autorul utilizarea suprarealism explicit si profund, el adapteaza desenul ca "design de productie" pentru un stil aproape hi-tech la care Shirow Masamune, expune imagini tulburatoare si o extraordinara putere vizuala. Autorul este constient de modul in care functioneaza creierul noastru, si stie ca o scena in care doua masini de lupta construite de la organismele de sex feminin (fara cap), sant angajate intr-o lupta curajoasa (literalmente), poate fi mult mai eficient atunci cand oferi o viziune a modului in care functionează lumea intr-un discurs corect politic.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri