Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Backwards Girl: Endless Summer Holidays


Information
Type: Manga
Volumes: 2
Chapters: 10
Status: Finished
Published: Mar 27, 2007 to Feb 27, 2008
Genres: Mystery, Drama, School, Shounen, Supernatural, Psychological
Authors: Otsuka, Eiji (Story), Tomozo, Kaoru (Art), Kubota, Hiroyasu (Story)
Serialization: Dengeki Comic Gao!

Toko este o fata ciudata si timida, care uraste sarbatorile de vara, si, sincer sa fiu chiar are dreptate. Ea este blocata pe 31 august, pana cand un nou elev isi face aparitia. Pe parcursul povestii, Toko va invata mai tarziu ca nu este cea ce ea a vrut sa stie... De fapt este un manga nelinistitor, care patrunde in gancurile filozofice. Toko, este fata de genul care tinde sa fuga din cauza unui motiv, care devine relevant mai tarziu. Ea, de asemenea poate 'back-pas' (calatorie inapoi in timp) dar nu in mod intentionat. Aceasta se intampla atunci cand ea doreste sa scape sau sa fuga de ceva, "calatoria in timp" nu este chiar in timp, ci mai mult o alunecare intr-o lume paralela,nintr-o perioada relativ mai devreme cu cel actual.


Sincer sa fiu am crezut ca personajul e progresiv si fraiera... dar ziua care se repeta, ne arata ca personajul invata in cele din urma lectia morala.

Manga foloseste premisa de timp fractal, acolo unde este posibil actiunea fiecarei fiinte umane poate distila sau alege imtre doua cai, iar fiecare actiune de sucursal exista in posibilitati infinite in acelasi mod.

Colocvial, un fractal este "o figura geometrica fragmentata sau franta care poate fi divizata in parți, astfel incat fiecare dintre acestea sa fie (cel puțin aproximativ) o copie miniaturala a intregului".Termenul a fost introdus de Benoit Mandelbrot in 1975 și este derivat din latinescul fractus, insemnand "spart" sau "fracturat".
Timpul se propaga sub forma de unde. El se deplaseaza in spirala si cicluri, la fel ca si evenimentele ce se petrec in timp si care se extind si se repeta asemenea undelor provocate de o piatra aruncata in apa unui lac linistit. Insa, spre deosebire de acestea, tiparele spatiului-timp se amplifica de fiecare data cand se repeta, acumuland energia tuturor ciclurilor anterioare.


Capacitatea lui Toko de a sarii in trecut paralel, poate avea consecinte considerabile pe toate lumile, de la constructiile fractale care se pare ca timpul poate fi afectat de un alt fractal, daca Toko se afla in centrul ei.

In rezumat, manga "Gyakusou Shoujo: Owaranai Natsuyasumi" este extrem de complex. Dar incurcaturile face ajunga oarecum descurcate, iar nodurile sant dezlegate, in cazul in care nu cumva vi se va rupe lantul evenimentelor. In principal trebuie sa aveti rabdare, iar raca lantul se rupe, ar fi cazul sa-l reluati si sa va documentati, spre gustul de calatorie in timp, situat aproape paradoxala. Aceasta reuseste sa devina tulburatoare, precum, si, de la modul in care este scrisa, si genereaza o multime de ciudatenii de schimbari subtile din personajele Toka in lumile parlele, in care lucrurile s-au dovedit diferit.

Si pentru incheiere, nu este o manga ieftina, ci o aroma foarte complexa, in care scenariile "ce ar fi..." e un fel de sentiment.


0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri