Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Takemitsu Zamurai


Information
Type: Manga
Volumes: 8
Chapters: 83
Status: Finished
Published: 2006 to Mar 15, 2010
Genres: Historical, Martial Arts, Slice of Life, Seinen
Authors: Matsumoto, Taiyou (Art), Eifuku, Issei (Story)
Serialization: Gekkan! Spirits

Daca ne-am uita in urma la o serie manga, am observa mici biti si piese care duc la schimbari elocvente de-a lungul departamentului de arta. Fie ca este vorba de un simplu desen al ochiului, ceva mai rotunjit si fete mult mai mari sau mai avansate cu linii dure a personajului, duc la elemente schimbatoare al fiorului de-a lungul sectiunii, incat un artist isi dezvolta incet si sigur propria abordare a artei. Cateva exemple populare ar fi Takehiko Inoue - Slam Dunk, Vagabond, Makoto Yukimura - Planetes de a prezenta-o zi Vinland Saga, andKentaro Miura de la sale zile Berserk timpurii în 1989 la curent Berserk-lui. Hiroaki Samuragradually pornit la stilul sau de arta de la o bricheta, la creionul artei liniare de a utiliza mai multe cerneluri si linii indraznete in Lama de Nemuritor, dar, totusi a pastrat initial aroma lui dura. Chiar Tite Kubogot in pe actul. Primii Pulbere Zombie in zile lui / Bleach l-au vazut la cel mai salbatic si energic, apoi ca anii au trecut, el a stabilit in lucrarile de proiectare o simplificare pe care le vedem astazi.
Uneori, exista, de asemenea, artisti care vor schimba lucrurile in asa fel incat nu vor putea referii stilul lor prezent la alte lucrari. Salvarea pentru cateva ciudatenii de semnaturi, ca modul in care o fata sau un corp este atras, nu exista aproape nici o alta legatura directa de la trecut la prezent. Intr-un fel, cred ca un artist este un explorator in meseria lui, dar pentru altii, exista de asemenea sensul ca e doar un alt pas logic in cariera sa.
Un astfel de exemplu ar fi Taiyou Matsumoto. Am acoperit una dintre lucrarile sale anterioare (zero) inainte de a face acest blog MAGNIFIC (sant modest), iar unul dintre lucruriile pe care le-am sesizat a fost contrastul puternic intre care si Takemitsu. Exista acum mai putin accent pe liniile si formele trase cu indrazneala, dar aici "Takemitsu Zamurai" vine cu un stil de desen mai usor si mai sensibil, car se simte aproape nelumesc.

Povestea reala din aceasta manga este interesanta. Nu e o manga obisnuita cu samurai, in sensul ca tonul este mult mai comod iar sensibilitatea usoara, aproape lirica. Takemitsu se simpte in manga ca in ''viata reala'', doar infuzand capcanele povestii cu lupte...

Desigur, Takemitsu Zamurai fiind un manga samurai, nu ar fi completa fara scene de lupta necesara... Dar, nu am vazut pulsand scene de actiune cu combinatii maiestuoase, cu ipostaze bine conturate. Cel mai aproape imi amintesc o scena incare e folosit un stil elegant "picturi murale moarte" pentru a eidentia o scena de batalie. Totusi, nu am putut urmarii cele mai multe din ceea ce se intampla in Takemitsu, dar din momentul cand te uiti la desene prin ele, m-am trezit indiferent.

Taiyou Matsumoto pune in arta sa niste ciudatenii.. face ca unele animale fara stapan sa vorbeasca si uneori chiar le face sa vorbeasca cu oamenii.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri