Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Ai-Ren


Information
Type: Manga
Volumes: 5
Chapters: 43
Status: Finished
Published: Jun 11, 1999 to May 24, 2002
Genres: Drama, Ecchi, Romance, Sci-Fi, Seinen
Authors: Tanaka, Yutaka (Story & Art)
Serialization: Young Animal

Va rog sa retineti, eu marele si magnificul Miau sant un critic foarte dur....muhahahaha.

Principala poveste e de nota mare, dar constat ca povestioara este neinteleasa la inceput. Partea apocaliptica nu a fost cu adevarata necesara pentru o asemenea manga, care pare a fi o rusine. Pe langa faptul cenzura a acestui manga la scenele senzuale sau sexuale au fost cat de cat normale, as putea spune ''dar'' pentru faptul ca atunci cand citeam am pastrat in vedere ca in epoca aceea activitatea sexuala era minima . Deci, in cea mai mare parte, in manga veti vedea cele doua personaje principale, care incearca sa se descopere unul pe altul. La inceputul seriei am avut un mod preconceput in care seria avea de gand sa se sfarseasca. Ei bine, ea nu dorea sa se sfarseasca, ca si cum nu dorea sa moara.

Sant impresionat de modul in care manga-ka a incheia seria intr-un mod care a fost de fapt destul de neasteptat pentru mine, pe langa faptul ca aveam impresia cum se va sfarsi. Pe scurt finalul primeste punctaj maxim, datorita impactului pur.

Temele umane au fost frumoase la atingerea psihica, iar interogarea ceea ce ne face ''umani'' a fost atinsa. Mai ales avand in vedere ca povestea are loc intr-o lume in care nimeni nu poate fi considerat cu adevarat' ''uman'' de catre standarele actuale. Pe scurt povestea este vorba despre UMANITATE.Povestea vine in felul urmator... Ikuru va muri in curand. El traieste astazi din cauza unor parti ale corpului donate de la o persoana acum mult timp in urma. ''Piesele'' care i-a salvat odata viata. Il ameninta acum sa-l 'ia'. Cantarind durerea, singuratatea si dilema, decide sa solicite tovarasia unui AGH-RMS (ai-ren)... pe scurt ''artificial genetic human''.
Originile lor sant inca un mister, dar ei servesc in prezent un confort pacientilor incurabili.
Cand AGH-ul lui Ikuru se ''naste'', el va fi surprins de naivitatea ei copilareasca, dar I'll va reinvatat sa redescopere viata, iubirea, noul sens al vietii.
Cu toate acesteA, societatea umana futuristica pare a fi pe marginea unei apocalipse inevitabile, in timp ce Ikuru si Ai traiesc un dulce paradis.

Human said; "the world is made of murderers' dream"Arta simpla atractiva, ii face pe cele doua personaje principale inocenti, fiind astfel o consolidare buna a povestii. Fundalul a fost si el de asemenea bun; casa, orasul, laboratorul, fabrica de romate...totul. Simpla si detaliat, dovedind ca nu trebuie sa fie complexa pentru a avea o grafica buna.


Dezvoltarea personajelor au fost buna, pe langa faptul ca au avut mici defecte. Ambele personaje au fost simpatice... interactiunea lor a fost perfecta.
Nagi-sensei nu a fost asa bine dezvoltat corespunzator. A existat destule gauri in ceea ce priveste trecutul ei.

Si spre incheiere aceasta manga prezinta o poveste emotionala despre dragoste, viata si umanitate... deci, profunda.

Asa ca miau miau..


0 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri