Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Forget-me-not

Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 7
Status: Finished
Published: Sep 22, 2003
Genres: Mystery, Romance, Slice of Life, Seinen
Authors: Tsuruta, Kenji (Story & Art)
Serialization: Morning

Culoarea este utilizata rar in manga si ori de cate ori o intelegem, este destul de batator la ochi, lipsit de toate subtilitate si complexitate vazului in romanele grafice occidentale. Capitolul unu din acest manga rivalizeaza cel mai bine cu o combinatia unui peisaj venetian cu detectiv de sex feminin, dand astfel un potential unei povesti clasice.

Dupa cateva pagini, va ajunge arta alb-negru. Culoarea se reintoarce de-a lungul povetii, dar dispare mereu lasandu-te dezamagit de ceea ce ar fi putut fi. Nu ma uit la o configurare cu adevarat interesanta si originala, o afacere 'kooky real', care este lasata, desi 'quirky', este un pic plictisitor pentru a obtine intermediul. In cazul in care si-a mentinut culoarea afisata in primul capitol ar fi o adevarata bijuterie ascunsa a unui manga.





Mariel Imari, tanarul detectiv viteaz, care si-a mostenit talentul de la tatal ei, este o fata fermecatoare, si, pentru slabiciunea deghizarii este si draguta. Umorul este uscat si spiritual. Situatiile sant navigabile, prin atitudinea ei independenta si ritmul nechibzuit. Exista o adevarata atmosfera pe fundalul Venetiei, care prelinge manga cu un mister, iar descoperirea se face la fiecare colt.




Povestea are ambitie dar este prea autonoma; autorul pur si simplu nu da efortul sau de a largi orizontul, alegand in schimb ambalajul de doar sapte capitole. E pacat!!!. Exista unele idei mari acolo, tragand intr-o varietate de personaje interesante, o rivalitate cu un hot care Mariel poate sau nu poate sti deja. Adevarul din spatele tatalui ei si mostenirea, este toate lucrurile mature pline de imaginatie care se simte prea de scurta durata.



"Nu ma uita", nu merita sa fie uitata. Putem doar spera ca Kenji Tsuruta nu uita nici si poate isi da seama de potentialul acestei povesti.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri