Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Levius


Information
Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 18
Status: Finished
Published: Dec 25, 2012 to Sep 25, 2014
Genres: Martial Arts, Mecha, Sci-Fi, Seinen
Authors: Nakata, Haruhisa (Story & Art)
Serialization: Ikki

Ma simt rupt de la reguli cu acest manga - am de gand sa revizuiesc si ma gandesc sa fac un articol aiurea din cauza asta. Voi face acest lucru, pentru ca primul capitol al "Levius" este atat de uimitoare, incat, sincer, ma simt ca e mai bine sa-l citeasc apoi sa ma opresc inainte de a merge mai departe. De asemenea, am sa evaluez dupa capricii, bazat pe impresia mea pe primul capitol, de dragul de a atrage atentia.


Primul capitol din Levius este una dintre cele mai rafinate. Este un lucru de frumusel. Ea reuseste sa se simta ca fiind o manga proaspata, dar la un moment dat, toate partile sale aliniate devin din ce in ce... Desigur, ea incepe cu o opera de arta al copertii, urmata de o caldura artificiala puternica, aparenta lenesa realizata de un talentat artist. Asa ca - nu are de gand sa-ti strice acel moment placut.
Prima dintre ele este arta neobisnuita. Probabil ca nu voi fi mai aproape de adevar, atunci cand eu numesc arta intr-o manga inseamna ca m-a impresionat. Nu numai ca aceasta manga foloseste adancimea campului, echilibrează linework-ul plin de viata, cu detali si este capabil sa arate expresia care poate fi citit in ochii personajului, dar se foloseste, de asemenea, estetica secolului XIX, care sant aproape de momentul impresionism. Fluxul de panouri este neteda si cinematografic. Levius apartine seinen, dar face o buna utilizare a tipului de cadre aerisite tensionate, care de multe ori vedem in lucrari orientate spre sex-ul feminin.

Al doilea este setarea - este un steampunck din secolul al XIX-lea, ca sa spunem asa. Lumea este "europeanista", facuta cu atentie laudabila perioada de moda si arhitecturala.

In primul capitol este un pic acolo, in context santem familiarizati cu personalitatea personajelor noi, nu stim suficient de multe... Este non-linear uneori, astfel incat trebuie sa va da-ti seama repede. Acesta poate fi enervant pentru unii dintre voi sa nu intelegeti lucrurile pe deplin, dar este evident intentionata.

Apoi, timp de 5 ani sari inapoi, pentru a ne arata cum lucrurile au ajuns la acest punct.


E o fisura in insasi temelia povestii, deoarece unele dintre motivatiile de baza sant prea ciudate pentru a empatiza cu, si un pic prea mult de marginea duce la o anumita instrainare intre caractere.

Asa ca miau miau...


2 comentarii:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri