Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

The Legend of Mother Sarah


Information
Type: Manga
Volumes: 7
Chapters: 60
Status: Finished
Published: Oct 1990 to May 2004
Genres: Action, Adventure, Drama, Sci-Fi, Seinen
Authors: Otomo, Katsuhiro (Story), Nagayasu, Takumi (Art)
Serialization: Young Magazine (Monthly)

O alta manga a lui Katsuhiro Otomo, "The Legend of Mother Sarah" a fost scrisa de creatorul AKIRA, dar a fost desenata de Takumi Nagayasu in perioada 1990-2006.


Orbitand in mod senin deasupra pamantului otravit de mult timp, ultimul bastion al civilizatiei umane este coloniile spatiale. Dupa un atac terorist, colonistii sant fortati sa mearga in exil pe planeta ingropata de dedesubt. In confuzie, o mama tanara este separata de familia ei si este transportata intr-un viitor sumbru si nesigur. Dar Sarah nu se va odihni pana nu isi va gasii copiii.
Katsuhiro Otomo a explorat partea intunecata a psihicului cu Domu si coruptia care vine cu putere absoluta din Akira. Acum, Otomo si-a indreptat atentia spre puterea sperantei. Asa ca bine ati venit la "Legenda Maicii Sarah".


Cu toate acestea, intr-o zi, un om de stiinta a venit cu o noua inventie: o bomba masiva, dar ecologica, care ar putea transforma emisfera sudica a planetei intr-o tara de prosperitate pentru omenire, in timp ce ingropa emisfera nordica sub zapada si gheata Existenta acestei bombe a declansat razboiul fara sfarsit intre fractiunile opuse - Epocii si Mamei Pamant - care vor sa decida daca sa foloseasca bomba respectiva sau nu. Un conflict care incet, dar sigur, a contaminat coloniile spatiului linistit si a declansat un exod masiv inapoi pe Pamant de la oamenii care traiesc pe satelitii care orbiteaza in jurul Pamantului.

Sarah, mama a patru copii, traia in pace cu familia sa pe unul din satelitii care orbita in jurul planetei si, a fost nevoita pana cand unul dintre numeroasele atacuri teroriste care agitau satelitii sa o forteze sa se intoarca pe Pamant. In dezastru exploziei sa separat de sotul ei, Bard si de trei dintre copiii ei: Harato (fiul sau intai nascut), Satoko (fiica ei) si Tsumuri (fiul ei mijlociu), dar si-a tinut al patrulea copil cu ea.Seria este acum cea mai mare parte in afara de imprimare, dar poate fi gasita online. Seria a fost, de asemenea, o ciudatenie pentru timpul sau, din moment ce este tehnic un seinen si nu un josei. Femeia adulta pe care manga o acopera legat de copilarie, fertilitate si maternitate in general, impreuna cu realitatile din timpul razboiului, copii soldati, pare foarte mult o poveste de razboi, iar aceasta este din nou una dintre cele mai intense, dezumanizare si razboaie brutale. Sarah continua sa invinga pericolul in ciuda puterii sale convingatoare, ceea ce este intr-adevar un act de echilibru foarte admirabil. Povestea este structurata in arce autocolante, atingand teme atat de diverse precum energia nucleara si opiniile critice ale Maicii Tereza. Cu toate acestea, temele cele mai valoroase ale manga episodice nu se regasesc intr-un complot atat de convingator, precum si in manga Akira.
Concluzia este mai degraba o rezolvare partiala naturalista decat un punct culminant dramatic si, nici un alt personaj nu se apropie de clasa de greutate a lui Sarah (desi colega ei Tsume a fost memorabila pentru unchiul fara rusine). Dar, in ciuda oricaror defecte, aceasta manga este ceva foarte special.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri