Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

World Apartment Horror


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 4
Status: Finished
Published: 1991
Genres: Action, Comedy, Demons, Mystery, Horror, Samurai, Slice of Life, Supernatural, Seinen
Authors: Otomo, Katsuhiro (Story), Kon, Satoshi (Story & Art)
Serialization: Young Magazine (Monthly)

Salutare miautii mei dragi ! Azi vreau sa va prezint o "manga", sau mai bine spus un "one shot", sau de fap poate fi un manga. Asa ca in cele din urma am reusit sa-l citesc si, evident, mi-a placut, dar am un motiv sa fiu trist. Lucrarea in sine dureaza doar aproximativ 100 de pagini, iar restul volumului este ocupat de trei "etaje", care au fost deja colectate in volumul de povestiri scurte:
-Visitors
-Waira
-Joyful Bell

Oricum, cred ca unii dintre voi au vazut filmul, altii cred ca vor decide sa citeasca manga.
Actiunea are loc prin anii 1991, la sfarsitul marelui balon economic al Japoniei, cu pretul de crestere a terenurilor si a locuintelor.
Manga urmareste un membru yakuza care se loveste de problemele lingvistice (acolo sant chinezi, filipinezi, un pakistanez ...) si mai ales de spirite rele in incercarile sale de a evacua un apartament din Tokyo plin de straini. Deci lucrurile se complica foarte mult atunci cand descopera ca in cladire se afla un spirit rau mohorat.Tanarul yakuza Ita, (Tanaka) primeste ordine de la sefii sai sa reuseasca in cazul in care fratele sau de banda Iri a esuat. Clanul Kokuba a cumparat un bloc de apartamente darapanate, pentru demolare cladirii si de reamenaja terenului pentru profit. Exista o singura problema. Problema lor este ca subestimeaza problema. Ei cred ca a scapa de japonezii care locuiau la parter, vor arunca niste bani pici pe colo, marai putin si au plecat.
Amenintarile si declaratiile facute de Ita, ca el este un membru yakuza, ii pune pe muncitorii chinezi care se gandesc ca numele sau este "domnul Yakosan".

Peripetiile lui Ita sant dezastroase, el merge atat de departe incat face sex cu iubita sa cu usa deschisa al apartamentului sau, gaijinul foloseste ocazia de a vedea si apoi de a-si petrece afacerea de noapte. Doar dupa cum hotararea lui Ita incepe sa slabeasca, iar spiritul rau din apartamentul lui il face sa devina din ce in ce mai paranoic, "World Apartment Horror" incepe sa se rataceasca.Din punct de vedere al complotului mi-a placut cu adevarat, faptul ca acesti imigranti saraci sant primii care vin in ajutorul lui Ita cand fantoma care locuieste in cladire il poseda in cele din urma.


Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri