Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

Giant Spider & Me: A Post-Apocalyptic Tale


Type: Manga
Volumes: 3
Chapters: 14
Status: Finished
Published: Sep 8, 2016 to Feb 15, 2018
Genres: Fantasy, Slice of Life
Authors: Morino, Kikori (Story & Art)
Serialization: Alterna pixiv

Hi miau miau ! ... stiu ca v-a fost dor de mine, dar vacanta, job.. iar vacanta... a munte chestii trestii de pisici.

Azi vreau sa va recomand o manga fermecatoare. Pe scurt o poveste de viata despre viata de zi cu zi cu un gigant paianjent. O lectura solida si care merita cu siguranta timpul, dar stiu ca exista serii mult mai bune de genul acesta.

Daca as revizuit putin mai mult, cea mai rapida modalitate de a avea o idee pentru acest manga este doar sa o cititi. Este atat de scurta incat ai putea sa citesti seria mai degraba decat aceasta recenzie si chiar va recomand sa faceti acest lucru! In ciuda modului in care suna aceasta recenzie, cred ca aceasta serie merita citita.Giant Spider & Me: A Post-Apocalyptic Tale (Owari Nochi, Asanagi-kurashi) este o serie de iyashikei / "vindecare" pentru taieturi de prăjituri, la fel ca Hakumei si Mikochi, Aqua / Aria si Yokohama Kaidashi Kikou. Toate aceste serii de viata arata timpul zilnic cu ritm lent in setari absolut nesabuite: Pentru seriile din acest gen, creativitatea cadrului / personajelor este cel mai important aspect, intrucat feliile vietii de zi cu zi ajuta la completarea detaliilor lumii si la realizarea cadrului.

Acum "Giant Spider and Me" are un lucru grozav pentru asta: un GIRAJ SPIDER. Acest lucru de "a trăi cu un monstru dragut" nu este nou, dar este totusi un racoritor. Asa - paianjenul este centrul (si steaua) fiecarui capitol, iar el este atras suficient de dragut pentru a se calca la granita dintre dragut si infricosator. Dar... nu poate vorbi, iar celelalte personaje, mai putin interesante, interpreteaza...Problema mea principala este ca "Giant Spider and Me" nu reuseste in setarea sa: o padure post-apocaliptic (inundatie). Aceasta nu este o setare total neinteresanta, dar in timp ce citesc acest lucru nu am putut scoate din mintea mea alte serii de genul acesta. Hakumei si Mikochi ajuta mult mai bine padurea, iar scenariul post-apocaliptic aici este o gandire ulterioara comparativ cu tratamentul detaliat din YKK. In comparatie, "Giant Spider and Me" face ca lumea sa arate limpede si nu este suficient de lunga pentru a o completa mai mult.

Intr-un gen care depinde atat de mult de constructia mondiala detaliata si creativa, "Giant Spider and Me" incearca sa fie unic cu GIGANTUL PAIANJEN ... dar nu reuseste sa incerce sa-l duca cu niste greutati iyashikei pe propriul sol. Poate daca ar fi fost mai lunga povestea, ar putea sa depaseasca celelalte serii din gen, dar are o lungime prea scurta si prea putine in idei.

Intriga incepe cu o tanara pe nume Nagi si un paianjen urias care fac o pereche neobisnuita in aceasta poveste post-apocaliptica, dar trairea la munte singura nu reuseste sa se gaseasca reciproc. Alaturarea in bucuria lor ciudata de casnica, in timp ce isi petrec zilele impartasind ceai si aruncanddu-se in picnic-uri, dovedind ca dragostea (si mancarea delicioasa) poate reuni chiar si cei mai puțin probabil dintre prieteni.
In capitolele ulterioare, Nagi o invita pe Asa sa vina sa traiasca cu ea si apoi incearca sa stabileasca mijloace de comunicare intre ele. Viteza cu care cele două personaje fac cunostinta si isi creeaza increderea se simte foarte credibil. Morino prezinta multe interacțiuni dulci intre Nagi si Asa, dar nu pierde niciodata evidenta faptului ca apartin unor specii diferite si astfel nu va putea niciodata sa inteleaga pe deplin tot ceea ce face sau simte celalalt. Acest sentiment al realismului (relativ) adauga un sentiment de credibilitate relatiei lor, care ajuta la cresterea increderii.

Un alt mod in care acest volum construieste relația pereche este cu scene de gatit. Nagi gateste o varietate de alimente si bauturi pentru Asa si, de fiecare data, face un ghid pas cu pas complet pentru a prepara mancarii, completata cu o lista de ingrediente si cea mai frumoasa mancare pe care o veti gasi in orice manga la scurt timp de "Food Wars!" . Aceste momente de domesticitate evidentiata in care Asa si Nagi interacționeaza zilnic si exista ocazii adorabile in care Asa ajuta si la gatit. S-ar putea parea implauzibil ca un manga post-apocaliptic sa incorporeze cu succes retete in fiecare capitol, dar "Giant Spider & Me" face acest lucru cu farmec. In cele din urma, scenele de gatit se simt chiar ca acasa, alaturi de restul atingerilor unice ale seriei.
De remarcat este si cat de fantastic este designul Asa. Eu, la fel ca multi oameni, ma sperii de paianjeni in viața reala, dar Asa are cel mai tare design al oricarui personaj nou pe care l-am văzut anul acesta. Vegetatia care iese din spatele lui Asa este o alegere deosebit de puternica, deoarece face ca personajul sa fie mai putin infricosator, facand aluzie si la o origine potential fantastica. Cu acest lucru, Morino joaca, de asemenea, unghiul de groaza de a avea un paianjen urias ca personaj. Exista mai multe fotografii de Asa care deschid gura sa manance, dezvaluind un set suplimentar de colti in interior. Momente ca acestea se ridica la nivelul asteptarilor stabilite de titlul serialului, dar sant inca redate suficient de comic pentru a se potrivi cu tonul real.

Asa ca miau miau...

0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri