Call Our Miauti-Free Number: 072-800-xxxx

The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story


Information
Type: Manga
Volumes: 1
Chapters: 10
Status: Finished
Published: Feb 13, 2017
Genres: Slice of Life
Authors: Uramoto, Yuuko (Story & Art), Kondo, Marie (Story)
Serialization: None

Salutare miautilor ! Fiindca e anul nou as incepe cu un nou manga scurt celor ca au probleme cu ordinea din casa. Sau mai bine spus pentru cei care vor sa schimbe ceva in viata lor.
Asa ca daca ai multe lucruri iti recomand acest manga "The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story" (Manga de Yomu Jinsei ga Tokimeki Katazuke no Mahou)? Te simti stresat de mizeria din casa ta? Aceste intrebari suna ca un clopot in interiorul tau? Apoi, s-ar putea sa folositi foarte bine aceasta recenzie si manga. Oricum ai, putea descoperi unul sau doua lucruri noi in aceasta recenzie, care ar fi foarte utile.
Pe scurt, este vorba despre ingrijire si despre misiunea lui Marie Kondo de a starni bucuria din lumea curateniei (si prin povestea minunata a lui Chiaki, care vrea sa-si schimbe viata).

Metoda Konmari

Cum sa aranjati dragostea, munca si viata de zi cu zi
Un titlu destul de promitator... manga incepe cu ... lol;)

In timp ce citeam acest manga pentru prima data, a trebuit sa rad destul de des la personajele din manga sau despre scene specifice, pentru ca puteam sa le raportez fie pentru ele, fie pentru ca pareau atat de extraordinare si nerealiste. Oricum, a fost cu siguranta o distractie. Cartea este impartita in 10 capitole, care sant urmate de un mic rezumat al punctelor importante pentru redactarea conform metodei Marie Kondo, denumita - Metoda Konmari. Povestea urmareste personajul fictiv Chiaki, care locuieste intr-o casa destul de dezordonata si decide ca trebuie sa schimbe ceva in viata ei. Deci, o rezerva pe Marie Kondo pentru a o ajuta la curatenia din casa. Nu stia prea puțin ... Am citit manga, in scopul de a scrie aceasta recenzie, asa cum ma gandeam deja pe la mijlocul povestii.

Povestea in sine nu este cea mai reusita, dar este suficient de placuta pentru a ramane cu ea si este destinata in mod sigur pentru a-i ajuta pe ceilalti si, eventual, pentru a le arata cum sa-si faca ordine in casa.Personajul principal - Chiaki Suzuki - un personaj indragostit cu un secret ascuns al vietii intr-o mizerie literala. Are 29 de ani si lucreaza in vanzari si distribuție a unui producator de bauturi. Pe langa caminul ei fiind un pamant de "deseuri", pare sa aiba tot restul vietii sub control. In realitate, nu este constienta de cat de mult este afectata viata ei de dezorganizarea casei sale si o lasa in general nemultumita si incapacitatea de a rămane sau de a intra intr-o relatie de durata. In timp ce are tendinta de a alege hobby-uri noi cu fiecare nou iubit, ea acumuleaza din ce in ce mai multe lucruri, fara prea mult sens pentru ea.

Marie Kondo este o persoana draguta (like a zana). Uneori, ai impresia ca nu este doar draguta, dar stie, de asemenea, sa rezolve lucrurile si s-ar putea sa ai si cateva indicii la partea ei plina de umor, cu o portie sanatoasa de sarcasm. Deci, practic, nu face curatenie. Este acolo pentru a-i arata clientului calea catre o viata mai fericita prin curatare si ordonare.Metoda Konmari (explicata in manga)

  • Fii hotarat

Luati decizia de a face ordine. Toata lumea poate invata cum sa curete.
Nu este vorba doar de redactarea odata cu casa ta. Este vorba de a aduce bucurie in viata ta si de a trai in stilul de viata in care vrei sa traiesti. Nu esti pe deplin multumit de cum te simte in acasa ta? Apoi ia decizia de a schimba cu adevarat ceva. Poti sa o faci. Crede in tine.

  • Imagineaza-ti cum ar arata stilul tau de viata ideal.

Intreaba-te, cum ti-ar placea sa fie viata ta si cum ti-ar placea sa fie casa ta. Ce casa te-ar face fericit? Intreaba-te: Ce este important pentru tine sa te simti cu adevarat acasa? Stii ce vrei sa schimbi in viata ta? Gandeste-te la asta. S-ar putea sa va schimbe viata.

  • Leapada-te de lucrurile care nu te fac fericit.

Nu cumpara mai multe articole de organizare pentru a facilita alte lucruri. Sa ai mai multe lucruri, te fac mai fericit? Chiar daca te-ai ineca in ele? A da drumul lucrurilor poate fi dificil, intrucat valorificam lucrurile din diferite motive, care poate fi pretul initial de cumparare, valoarea practica sau chiar valoarea informationala, emotionala si lipsita de caracter. Asadar, pot exista multe motive pentru care nu ai dori sa le ai, dar aceste lucruri va imbunatatesc cu adevarat viata si va fac mai fericiti? Gandeste-te la lucrurile, care te fac intr-adevar fericit. Este chiar posibil ca aceste lucruri sa va impacteze într-un mod pozitiv, atunci cand aveti atatea alte lucruri care ocupa un spatiu valoros? Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care chiar vrei sa le pastrezi si de ce starnesc atata bucurie in tine.

  • Imparte in categorii

Cel mai simplu mod in conformitate cu metoda Konmari este de a declansa in categorii, primul mentionat este imbracamintea, dar in manga gasiti o lista a diferitelor categorii:

- imbracaminte
- carti
- hartii
- komono
- mementos

  • Profitați la maxim de spatiul dvs.

V-ati gandit vreodata cum sa va folositi spatiul in cel mai practic mod? In manga sant incluse diferite sfaturi si trucuri (de exemplu, pentru categoria dvs. de imbracaminte) cum sa le ordonati si sa le asezati mai bine, cum ar fi tehnicile de pliere si modul in care astfel de lucruri subtile pot avea un impact asupra vietii tale.

  • Alegeti in functie de sentimentul dvs.

Daca este o carte folosita sau o colectie veche de retete, vi se permite sa le pastrati. Ce este important, daca starneste bucurie in tine sau nu. In ceea ce priveste cartile, este posibil sa avem carti pe care nu le-am citit niciodata, dar vom face asta vreodata? Potrivit lui Konmari, momentul destinat pentru a citi... adica o carte este imediat dupa cumpararea ei.

Oricum este mult de zis despre aceasta manga si informatiile care le ofera. Nu doresc sa le dezvalui aici, as vrea ca cel care citeste acesta recenzie sa aibe puterea de a citi acesta manga.

Asa ca miau miau... si un an nou fericit !0 comments:

Contacteaza-l pe Miauti !

Nume

E-mail *

Mesaj *

Parteneri